Antena Meniu Search
x

Preot cu combinezon anti-COVID și patrafir, în Olt: "Eu am considerat că am făcut un lucru bun"

"Mare ţi-e grădina, Doamne!". Aşa am putea rezuma mirarea din jurul unei fotografii cu un preot ce slujeşte îmbrăcat într-un echipament anti-covid şi cu patrafirul deasupra. De la ironii, la critici dure sau, dimpotrivă, mesaje de susţinere pentru părinte, nimeni nu a rămas indiferent la soluţia ingenioasă a părintelui din Olt. 

de Redactia Observator

la 30.07.2020, 22:52

Vezi și
  • Părintele a vrut să se protejeze în timpul înmormântării
  • Localnicii, mirați dar înțelegători cu neobișnuita ținută

Să faci ce face preotul. Ţinuta pe care părintele Alexandru Dumitru a îmbrăcat-o weekend-ul trecut la slujba de înmormântare a unui consătean răpus de COVID a atras zeci de vizualizări şi distribuiri pe internet. Pentru a se proteja de virus, preotul a purtat pe sub patrafir un combinezon anti-covid.

Alexandru Dumitru, preot: Eu am considerat că am făcut un lucru bun. Mi-am luat măsurile de precauţie. Nu am încălcat canoanele bisericeşti.

Părintele nu îi condamnă pe cei ce iau în derâdere boala. Mai degrabă, îi îndeamnă să se mai gândească şi să aibă grijă de ei şi de ceilalţi.

Nimeni nu intra în casa Domnului, fără a respecta normele de protecție. Iar pentru a nu rămâne loc de dubii cu privire la distanța pe care enoriașii trebuie sa o păstreze între ei în timpul slujbelor, părintele s-a asigurat că fiecare știe unde ii este locul.

În parohie, credincioşii se minunează de noua ţinută a preotului. Dar îi dau ascultare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Părintele Alexandru Dumitru slujeşte de 40 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Preot cu combinezon anti-COVID și patrafir, în Olt: "Eu am considerat că am făcut un lucru bun"