Antena Meniu Search
x

Preotul-samaritean din Palazu Mare, înger păzitor pentru copiii familiilor sărace

Un preot din Palazu Mare este înger păzitor pentru copiii din familiile sărace. "Ai carte, ai parte" este deviza sub care părintele îi ia pe cei mici în grijă.

Vezi și

Un preot din Palazu Mare este înger păzitor pentru copiii din familiile sărace. "Ai carte, ai parte" este deviza sub care părintele îi ia pe cei mici în grija sa. În fiecare zi îi primeşte în biserică şi îi învaţă să scrie şi să citească. Vrea să-i scoată din necazurile în care-şi trăiesc anii copilăriei.

Cu vorbă bună şi privire blândă părintele îi supraveghează şi îi îndrumă, ca un înger păzitor. Pentru ei a pornit proiectul "Ai carte, ai parte". Petrică este cel mai vechi elev.

Preotul nu se ocupă de copii doar la biserică. Le ajută şi familiile oridecâte ori poate. Cel mai recent a strâns câteva cutii cu alimente şi haine pentru cei doi copii ai familiei Diaconiţă.

Familia locuieşte într-o clădire a unei asociaţii. Oricând ar putea să rămână pe drumuri şi asta îi îngrozeşte, chiar dacă în căminul lor nu au confortul necesar. Nu au avut lumină niciodată. Adrian, fiul cel mare, a învăţat să scrie la lumina lumânării. La fel şi sora lui.

Femeia se luptă cu un diagnostic greu. În casă, doar tatăl copiilor aduce câţiva bani.

"Le-am adus şi de mâncare, ulei, alte alimente, de îmbrăcat, de încălţat. Învăţaţi copiii să se înveţe. Fiercare trebuie să facă efort să facă mai mult decât părinţii lor", spune preotul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Preotul-samaritean din Palazu Mare, înger păzitor pentru copiii familiilor sărace