Antena Meniu Search
x

Preoții își cer credincioșii înapoi în biserici

Noile măsuri de relaxare propuse de Guvern nu vizează şi bisericile. Slujbele se vor ţine, în continuare, în aer liber, cu distanţare între enoriaşi.

de Redactia Observator

la 13.06.2020, 11:26

Vezi și
  • Credinciosii vor purta obligatoriu masca.
  • Se vor dezinfecta pe maini la intrarea in biserica.

Asta în ciuda faptului că atât preoţii catolici, cât şi cei ortodocşi fac presiuni asupra politicienilor pentru a-i convinge să lase credincioşii înapoi în lăcaşurile de cult.

Reprezentanţii clerului spun că a venit momentul ca oamenii să primească învoire de la stat pentru a participa la slujbe în interiorul bisericilor.

Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti: Avem speranta pt ca este justificata, oamenii chiar au absoluta nevoie, ne cer acest lucru. Credem ca nu se mai justifica acea limitare a nr de persoane care ar fi sa participe la celebrari.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: A mentine in corpore credinciosii unei tari in genunchi pe caldaramul unor strazi sau aici unde filmam, oameni care stau in genunchi pe pietre, poate sa ploua si se intampla foarte des. Inca asteptam un raspuns rational din partea autoritatilor.

Guvernul spune că va deschide şi bisericile în viitorul apropiat, fără a preciza data. Cert este că restricţii vor rămâne.

In biserică vor avea acces un nr limitat de credinciosi, atat cat va permite spatiul, pt ca trebuie sa existe o distanta de 2 m intre acestia.

Credinciosii vor purta obligatoriu masca si se vor dezinfecta pe maini la intrarea in biserica. Cine nu mai are loc in lacasul de cult va tb sa asculte slujba de afara, de pe locurile deja marcate in exterior.

În prezent, doar botezurile, căsătoriile şi înmormântările se pot desfășura în interiorul lăcașurilor de cult, însă cu maximum 16 participanți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Preoții își cer credincioșii înapoi în biserici