Antena Meniu Search
x

Video Preparate de paşte, comandate direct de la restaurant. Cât plătesc românii care nu vor să stea în bucătărie, pentru o ciorbă sau friptură de miel

Un Paşte fără timp petrecut în bucătărie începe cu o comandă făcută la restaurant. Costă ceva mai mult, sunt însă destui români dispuşi să plătească pentru asta. Chiar dacă vorbim despre preţuri cu 30 la sută mai mari decât anul trecut, cei interesaţi ar trebui totuşi să se grăbească

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 12.04.2022, 18:19

Vezi și

În preajma Paştelui, din această bucătărie vor pleca sute de preparate tradiţionale. Evident, vedetele sunt reţetele cu carne de miel. 

Cristina Feraru, director comercial restaurant: Facem stufatul de miel. Ciorba de miel, ciorba acră, pe care o pregătim cu o zi înainte de Paşte. Faţă de anul trecut, preţul la kilogramul de miel este aproape dublu şi, din păcate, şi noi a trebuit să majorăm faţă de anul trecut. 

Aşa că friptura de miel se va vinde cu 135 de lei kilogramul. În general, totul costă cu până la 30% mai mult. 

Cristina Feraru, director comercial restaurant: Sărmăluţele erau anul trecut 2,5 lei, anul acesta este 3 lei bucata. La salata de boeuf, pe care noi o facem din carne de porc cu maioneza de casă, anul trecut era 70 de lei kg, anul acesta este 80 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Mâncarea comandată, una dintre opţiunile românilor

Aşa că şi numărul de comenzi a scăzut...tot cu 30%. 

Cristina Smădu, administrator băcănie: Nu sunt la fel de multe ca în anii trecuţi, dar încă românul se bucură de mielul de Paşte. 

Cristina Smădu, administrator băcănie: Pastrama de berbecuţ, pieptul de berbecuţ, tot ce ţine de oaie, în general. 

Reporter: Preţurile cum sunt, faţă de anul trecut?

Cristina Smădu, administrator băcănie:  Sunt creşteri de 20-25%. 

În restaurante, un kilogram de drob de miel costă 120 de lei, iar ciorba 130 de lei. 

Ana Maria Băţaru, manager restaurant: Ciorba de miel 130 de lei, sărmăluţele 120-124. 

Friptura de miel 120 de lei. 

De pe masa de Paşte nu pot lipsi dulciurile. Şi la acest capitol patiseriile s-au pregătit deja. Evident, cozonacul este cel mai vândut. Pe locul doi, pasca. 

Dacă nu aveţi timp să pregătiţi mâncarea pentru masa de Paşte acasă, ar fi bine să vă grăbiţi. Cele mai multe restaurante mai preiau comenzi doar săptămâna aceasta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Preparate de paşte, comandate direct de la restaurant. Cât plătesc românii care nu vor să stea în bucătărie, pentru o ciorbă sau friptură de miel