Antena Meniu Search
x

Preparate delicioase din pește la Festivalul Scrumbiei din București

Mare atenţie aşadar de unde cumpăraţi peşte. A fost dezlegare după şase săptămâni de post, aşa că în Bucureşti, mii de oameni au stat şi zeci de minute la coadă pentru un kilogram de crap proaspăt, păstrăv sau caras.

de Redactia Observator

la 21.04.2019, 00:30

Vezi și

Mare atenţie aşadar de unde cumpăraţi peşte. A fost dezlegare după şase săptămâni de post, aşa că în Bucureşti, mii de oameni au stat şi zeci de minute la coadă pentru un kilogram de crap proaspăt, păstrăv sau caras. Cei care preferă peştele gata preparat au ajuns şi la Festivalul Scrumbiei. Saramura şi plachia au fost preparate în ceaune uriaşe, iar mirosul i-a ademenit pe toţi pofticioşii.

Sărbătoarea de Florii înseamnă şi cel mai profitabil weekend din an pentru comercianţii de peşte. Au vânzări şi de 10 ori mai mari faţă de o perioadă obişnuită.

Cel mai cumpărat peşte a fost crapul proaspăt. S-a dat cu 16 lei kilogramul.

Cele mai mici preţuri au fost la kilogramul de şprot, iar cel mai mari la somon.

Cei care nu se văd în bucătărie, au putut cumpăra peştele gata preparat, la Festivalul Scrumbiei din Bucureşti, deschis în Parcul Naţional.

Organizatorii au venit cu oferte şi pentru gusturile cele mai rafinate: au pregătit O TONĂ DE RACI, MIDII şi FRUCTE DE MARE.

Românii consumă anual în jur de 6 kilograme de peşte, de aproape patru ori mai puţin decât media Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Preparate delicioase din pește la Festivalul Scrumbiei din București