Preşedintele ANPC, declaraţie controversată pe marginea dublului standard
"România este pelicanul Europei! Ei trimit, noi înghiţim!". Este declaraţia stupefiantă a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Explică astfel obişnuinţa de a primi din Vest mâncare de o calitate mai proastă.
"România este pelicanul Europei! Ei trimit, noi înghiţim!". Este declaraţia stupefiantă a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Explică astfel obişnuinţa de a primi din Vest mâncare de o calitate mai proastă. După ce România a lipsit de la ultimul studiu făcut de Comisia Europeană, comisarii ANPC au anunţat că au testat ei produse alimentare. Au primit de la rudele din Occident alimente şi le-au comparat cu cele de la noi. Iată rezultatele!
Aşa explică oficialul dublul standard. Şeful Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului şi colegul său de la Direcţia de Control au cerut din străinătate produse alimentare de larg consum. În total, comisarii au comparat etichetele a peste 20 de produse. În 90 la sută din cazuri au descoperit diferenţe de calitate.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Sfatul comisarilor ANPC de Ziua Îndrăgostiților. Produsele care sunt cel mai des contrafăcute
- "E teroare! Nu este căldură, nu e apă caldă". Peste 1.300 de blocuri din Bucureşti cu probleme, amenzi de...
- Cristian Popescu Piedone, numit de Marcel Ciolacu noul șef al ANPC
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
În Camera Deputaţilor există încă din luna mai un proiect care prevede ca cei care practică dublul standard să fie sancţionaţi cu 4 la sută din cifra de afaceri. Însă, proiectul nu a intrat încă în dezbateri.
Ultimul studiu privind dublul standard a fost făcut în 2017. Atunci, s-au descoperit la 9 dintre cele 29 de produse testate. Procentele de grăsimi şi de proteine în mezeluri, lactate, peşte şi ciocolată erau diferite la produsele de la noi, faţă de cele din Germania, Olanda şi Belgia.
Neregulile depistate de cei de la protecţia consumatorului în materie de dublu standard i-au facut pe şefii instituţiei să stabilească o întalnire, săptamana viitoare, cu omologii lor din Uniunea Europeană pentru a găsi o soluţie prin care să îi convingă pe producători să nu mai facă diferenţe de calitate.
Pe 17 septembrie, ANPC va explica pe larg diferenţele de calitate dintre produsele din România şi cele din vestul Europei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰