Antena Meniu Search
x

Video Preţul unui buchet de flori, cât chiria pentru chioşc. Florăriile din Capitală, pe cât de profitabile pe atât de contestate

Capitala este oraşul chioşcurilor de flori. Aproape că nu există nicio stradă pe care să nu le vedem. Oamenii reclamă faptul că nu arată bine şi sunt amplasate în locuri nepotrivite. În plus, pentru închirierea unui metru pătrat costurile sunt mai mici de 1 leu. Primarii de sector le-au pus gând rău.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 19:46

Vezi și

Pe trotuar, în dreptul trecerilor de pietoni şi chiar în staţiile de autobuz, au înflorit chioşcuri. În ultimii zeci de ani, numărul lor a crescut continuu iar acum sunt sute în întreaga Capitală.

Cetăţean: Din punct de vedere estetic ar trebui îmbunătăţit.

Reporter: Cum vi se pare că arată?

Cetăţean: Kitsch, kitsch. 

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă pentru trecători aduc multe dezavantaje, cei care fac o afacere din ele au doar de câştigat. Preţul stabilit de Primăria Capitalei pentru a închiria un astfel de chioşc este infim...

Andreea Milea:  Taxa pe care o plătesc cei care deţin un astfel de chioşc este de 75 de bani pe metru patrat pe zi, iar la o suprafata de 5 mp taxa este mai ieftina de 5 lei, adică la jumătate faţă de preţul unui fir de trandafir. 

Şi este o afacere de lungă durată. Unele chioşcuri funcţionează de zeci de ani. 

Reporter: Cât costă chirie la un chioşc?

Angajat: Ştiu că plăteşte şeful meu pentru 5 chioşcuri 1.000 de lei. 

Reporter: De cât timp este chioşcul?

Angajat: De mult, foarte mult timp. 10 ani? Mai mult. 

Chioşcurile de flori extrem de contestate de localnici

Asta în ciuda faptului că se pot încasa 200 de lei dintr-un foc pentru un buchet de trandafiri. 

Reporter: Care a fost cea mai bună zi?

Bibe Ana - patron chioşc de flori: De 700-800 de lei pe zi. Cam aşa. Noi ne aprovizionăm o dată pe săptămână. Cam 50 de milioane pe săptămână. 

Oamenii spun că situaţia ar trebui să se schimbe...

Localnic: Nu aici, ca nu ai loc unde sa stai... ei au vrut sa faca vanzare dar...

Localnică: Normal că nu arată bine, normal că nu arată bine. Ocupă şi din spatiu. Şi estetic dă o tentă de... de mahala. Ceva de genul ăsta. 

în Sectorul 6 sunt 200 de astfel de chioşcuri. Primarul vrea să le desfiinţeze, vrea unele noi . 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Vor fi amplasate mai discret decat sunt acum. În acest moment sunt chioşcuri care sunt vechi, coapte de rugina, pline de grafitti, sunt strambe, sunt murdare şi nu mai corespund. Sunt chioscuri care sunt amplasate in statia de autobuz si nu ai cum sa cobori din autobuz, sunt pe cai de acces, sunt puse efectiv la intamplare unde a vrut fiecare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Preţul unui buchet de flori, cât chiria pentru chioşc. Florăriile din Capitală, pe cât de profitabile pe atât de contestate