Antena Meniu Search
x

Prietenia specială dintre un bebeluş de 9 luni şi o căţeluşă Akita, la Târgu Mureş

O poveste ca de film descoperim într-o familie din Târgu Mureş. Un bebeluş de doar nouă luni şi o căţeluşă sunt legaţi de o prietenie fascinantă. Câinele îi face toate poftele fetiţei.

Vezi și

O poveste ca de film descoperim într-o familie din Târgu Mureş. Un bebeluş de doar nouă luni şi o căţeluşă sunt legaţi de o prietenie fascinantă. Câinele îi face toate poftele fetiţei.

E un gest înduioşător de iubire! Fetiţa cu ochii negri e toată un zâmbet. Iar partenera ei de joacă - blândă ca o mamă. 

Faceţi cunoştinţă cu Ema şi Ayra, protagonistele unei poveşti speciale.  

Natalia Lazar - mama Emei: Eu mi-am dorit să cresc alături de un câine, părinţii mei nu au fost de acord dar am spus că atunci când voi avea un copil, va creşte cu un căţel şi aşa s-a şi întâmplat. 

Pe Ema, Ayra pare că cunoaşte de când era în pântecele mamei ei. De când a venit pe lume, fetiţa îi este cea mai bună prietenă şi o ţine permanent preocupată. O veghează în orice moment, îi aduce jucării, iar când ceva o supără, câinele încearcă să o facă să zâmbească. 

Natalia Lazar - mama Emei: Tot timpul dormea pe burtica mea şi când am adus-o acasă, a acceptat-o imediat! Când a văzut o prima oară pe Ema că plânge, mai întâi s-a uitat la mine apoi s-a dus la ea, s-o lingă pe mânuţe, încearcă să o liniştească.

Când Ema iese cu părinţii la plimbare, Ayra se întristează şi devine neliniştită aşa că, de cele mai multe ori, pleacă în căutarea ei. 

Legătura dintre cele două este ieşită din comun mai ales că rasa Akita Inu nu este nepărat foarte sociabilă, dar este una dintre cele mai devotate. În Japonia, animalul este simbol naţional şi considerat fenomen al naturii. 

Bob Miklos- medic veterinar: Sunt câini foarte autoritari, serioşi şi căpoşi, le place să stea în pace, în linişte.

Medicii confirmă că apropierea copiilor de animale îi face pe aceştia mai puternici în faţa alergiilor şi a altor afecţiuni, dar recomandă precauţie şi multă igienă. 

Elena Crăciun, medic de familie: Un animal de companie trebuie să fie văzut de medicul veterinar, cu carnet de vacinare şi deparazitat, animalul să fie educat, adică dresat. Pot avea anumite reacţii imprevizibile şi niciodată contactul să nu fie nesupravegheat de stăpân. 

Câinii din rasa Akita Inu au devenit extrem de apreciaţi după o întâmplare reală a anilor 20, petrecută în Japonia şi care a devenit subiect de film. Hatchi, un pui de căţel abandonat într-o gară, este salvat de un profesor universitar. După doi ani în care câinele îl conduce zilnic la gară, profesorul moare. Hatchi şi-a petrecut următorii NOUĂ ani din viaţă pe peron. Aşteptându-şi, îndurerat, stăpânul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Prietenia specială dintre un bebeluş de 9 luni şi o căţeluşă Akita, la Târgu Mureş