Antena Meniu Search
x

Prima aeronavă Boeing 737-8 MAX care a intrat în flota Blue Air a aterizat la București. VIDEO

Prima aeronavă Boeing 737-8 MAX care a intrat în flota Blue Air a aterizat joi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Momentul a fost transmis de companie pe contul de Facebook.

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 21:31

Prima aeronavă Boeing 737-8 MAX care a intrat în flota Blue Air a aterizat la București. VIDEO
- Facebook / Blue Air

Blue Air va începe să opereze zboruri comerciale cu Boeing 737-8 MAX din 2 aprilie. Aeronava cu numărul YR-MXA este prima de acest tip pe zboruri comerciale în România şi, potrivit directorului general al companiei, Oana Petrescu, este primul dintr-o serie de zece aparate care vor intra în flota Blue Air până la sfârşitul anului viitor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a spus că și Tarom a făcut acum 2 ani o comandă de 5 avioane Boeing 737 Max.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Boeing a efectuat cea mai mare vânzare de avioane 737 MAX-7 de la ridicarea interdicţiei de zbor a acestora

Producătorul american de avioane Boeing a vândut 100 de avioane noi 737 MAX-7 unui vechi client al său, Southwest Airlines, aceasta fiind cea mai mare comandă obţinută de la ridicarea interdicţiei de zbor a acestor aeronave de către Statele Unite, la sfârşitul anului trecut, transmite Reuters.

Acţiunile Boeing au crescut cu 3,5% în urma acestei informaţii. Comanda semnalează încrederea Southwest în avioanele 737 MAX, punând capăt speculaţiilor că operatorul aerian american low-cost ar intenţiona să treacă la avioane fabricate de producătorul european Airbus. ”Acesta este un imbold solid acordat programului 737 MAX, dar pentru că Boeing era deja furnizor aici, au avut un avantaj puternic”, a declarat Richard Aboulafia, analist la Teal Group.

Pandemia a provocat probleme celor de la Boeing, care a fost nevoită să reducă producţia după doi ani în care avioanele 737 MAX au fost consemnate la sol în urma unor accidente aviatice în 2018 şi 2019.

După un an 2020 dificil, Boeing a obţinut performanţe mai bune decât Airbus în acest an în privinţa comenzilor lunare.  Fiecare avion 737 MAX are un preţ de circa 100 de milioane de dolari, dar de obicei avioanele sunt vândute la mai puţin de jumătate din valoarea lor oficială, dacă se aplică discounturile tipice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Prima aeronavă Boeing 737-8 MAX care a intrat în flota Blue Air a aterizat la București. VIDEO