Antena Meniu Search
x

S-a lansat prima carte despre Covid-19. Volumul conţine mărturiile, gândurile şi trăirile a 50 de personalităţi din România

Primul volum despre noul virus, care a adus atât de multe schimbări în vieţile noastre a fost lansat seara trecută, la Iaşi. Volumul conţine mărturiile, gândurile şi trăirile a 50 de personalităţi din România, din diverse domenii de activitate.

de Redactia Observator

la 16.07.2020, 11:51

Vezi și
  • Printre cei care au contribuit la realizarea volumului se numără și Patriarhul Daniel.
  • Volumul lansat la Iași costă 49 de lei.

Academicieni, scriitori, medici, membri ai CNA şi inclusiv Patriarhul Daniel au adus contribuţii la cartea cu un titlu extrem de sugestiv: Covid- Colivia noastră.

Răzvan Popescu, membru CNA: Avem un mozaic de oameni, de perspective ale unor oameni complet diferiți, cu profesii diferite, fiecare performant in domeniul său.

Un mozaic format din trăirile, opiniile și perspectivele a nu mai puțin de 50 de personalități din toate domeniile, adunate acum in acelasi volum sub un titlu sugestiv: Covid- Colivia noastră.

Răzvan Popescu, membru CNA: Sunt oameni în măsură să transmită împreună și separat un fel de sentiment colectiv, care ține și de la o anumită revoltă în fața neputinței pentru că nu poți nici să îl eviți, nici să îl omori. Tot ceea ce poți, este sa speri că va trece, că nu o sa se ia de tine.

Prof. Vasile Șoitu, Coord. Volum Covid- Colivia Noastră: Nu este vorba de o cercetare sau mărturii obiective, ci de trăirea momentului. De ce? Pentru că este o vreme când fenomenul va trece şi altele vor fi raportările la ceea ce s-a petrecut. Titlul s-a dovedit foarte inspirat. Noi am înţeles prin colivie, că nu doar spaţiul izolat, ci şi spaţiul care te apără.

Printre cei care au contribuit la realizarea volumului se numără și scriitori, academicieni, medici și inclusiv clerici, dar și Patriarhul Daniel care îndeamnă la calm.

Prof. Dr. Doina Azoicăi, președinte Societatea Romana de Epidemiologie: Nu este o carte care relatează evenimentul pandemic, ci surprinde elemente sociale, psihologice, care este de fapt, prin reluarea şi regăsirea fiecăruia dintre noi.

Reporter: Am fost inchisi inutil in aceasta colivie, din cauza coronavirusului?

Prof. Univ.Dr. Vasile Asărăstoaie, medic legist: In opinia mea, da. Pentru că masurile nu au fost proportionale cu gravitatea.

Este o carte în care fiecare român se poate regăsi în una dintre opiniile și trăirile regăsite, susțin membrii Consiliului Național al Audiovizualului. Volumul lansat seara trecută la Iași, se găsește pentru livrare, la preţul de 49 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » S-a lansat prima carte despre Covid-19. Volumul conţine mărturiile, gândurile şi trăirile a 50 de personalităţi din România