Antena Meniu Search
x

Prima ediţie a competiţiei de atelaj canin, la Târgu Mureş. Care este cea mai extravagantă rasă de câine

A început prima ediţie a competiţiei de atelaj canin, la Târgu Mureş. "Outdoor addicts" este un concurs inedit, care are în prim plan cele mai extravagante rase de câini. Cum a decurs duelul patrupezilor aflaţi din materialul de mai jos.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 08:20

În apropierea râului Mureş, 40 de câini din toate rasele se duelează la prima ediţie a concursului de atelaje canine organizat în Târgu Mureş. 

Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș: Este un concurs în aer liber. Şi tocmai în această perioadă când oamenii sunt stresaţi e bine, totuşi, să fie astfel de evnimente în care oamenii să se mai şi delecteze, să se bucure de viaţă. 

Sunt 12 categorii la care se întrec patrupezii şi stăpânii lor

Oroian Liviu, organizator: E un traseu de 4 km jumate, pe plat, pe malul Mureşului. E marcat, semnalizat, conform legislaţiei acestui sport. Şi.. aşteptăm cât mai mulţi sportivi. 

Concurent: Practicăm de opt ani. De atunci ne-am înmulţit. Am venit la competiţii. 

Concurent: Practic din 2000 sportul, chiar de la început. Şi deja sunt la a doua generaţie de căţei. 

Concurent: Ca si concursuri au inceput să se înmulţească. Sunt mai multe. Şi chiar ne bucură faptul ăsta.

Organizatorul concursului, Oroian Liviu ne-a povestit ce investiţii presupune participarea la o astfel de competiţie. 

Oroian Liviu, organizator: Preţurile sunt în funcţie de câţi câini are fiecare persoană. Sunt concurenţi care au şi 30 de câini. Unde sunt concurenţi care, ei participă la categoria open şi au între 9 şi 14 câini la categorie.

44 de participanți din Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Sibiu și Bihor s-au înscris în prima ediţie a concursului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Prima ediţie a competiţiei de atelaj canin, la Târgu Mureş. Care este cea mai extravagantă rasă de câine