Prima zi din postul Crăciunului a schimbat deja meniul din restaurante
Preparate speciale, numai din alimente de origine vegetală, le sunt oferite acum clienţilor. Nici localurile cu autoservire nu se lasă mai prejos. Bucătarii fac până şi deserturile de post.
Preparate speciale, numai din alimente de origine vegetală, le sunt oferite acum clienţilor. Nici localurile cu autoservire nu se lasă mai prejos. Bucătarii fac până şi deserturile de post. Iar pentru cei care sunt mai comozi, comercianţii s-au gândit la toate. Mâncărurile de post se pot comanda şi online.
Chef Jakob pregăteşte trei feluri noi pentru cei care, până la Crăciun, nu vor consuma alimente de origine animală. Spre exemplu, hribi sote cu salată verde şi lâmâie. Sunt gata în câteva minute. Surpriza meniului este însă faimoasa brânză tofu cu un sos special de piper.
Bucătarii au creat un meniu diversificat pentru clienţii care vor ţine post şi în localurile cu autoservire.
Găseşti salate de tot felul, cartofi copţi, legume sote, roşii cu sos pesto umplute cu orez sau paste cu legume. Chiar şi deserturile sunt pregătite fără lactate.
Patronii restaurantelor spun că românii preferă să comande şi să mănânce mai mult în localuri, însă pentru cei care nu au chef să iasă din casă sau să gătească, mai există o variantă. Unele restaurante au pregătit deja meniul de post gata de livrat.
Un fel de mâncare de post costă între 10 şi 60 de lei, indiferent dacă este comandat în restaurant sau acasă.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰