Primarul Timişoarei, acuzat de discriminare după ce a interzis manelele

De Redactia Observator.
Publicat: 28.11.2019, 20:38.
Actualizat: 28.11.2019, 20:41

Interzicerea manelelor în Timişoara împarte oraşul şi internetul în două. Unii aplaudă măsura impusă de primar, alţii îl acuză de discriminare. Nicolae Robu a devenit personajul principal al unor caricaturi, colaje pe Facebook sau dedicaţii speciale.

Interzicerea manelelor în Timişoara împarte oraşul şi internetul în două. Unii aplaudă măsura impusă de primar, alţii îl acuză de discriminare. Nicolae Robu a devenit personajul principal al unor caricaturi, colaje pe Facebook sau dedicaţii speciale. Primarul le-a analizat împreună cu o echipă Observator. Reacţia, în materialul următor.

Decizia primarului Timişoarei de a interzice manelele şi grătarele la evenimetele şi târgurile din oraş a reaprins o dispută mai veche care a împărţit societatea în două. Pe internet, Nicolae Robu e ţinta ironiilor. Izgonirea din rai s-a transformat în... izgonirea din Timişoara.

Primarul a primit chiar şi un colaj special de poze însoţit de o melodie. Bineînţeles, pe ritmuri de manele. Edilul, enervat tocmai de dedicaţia pe care i-a făcut-o cântăreţul Lică Băiat Fin la un evniment, e acum amuzat de furtuna pe care stârnit-o.

Edilul a lansat un sondaj pe Facebook în care îi întreabă pe timişoreni dacă îi susţin sau nu decizia de a interzice manelele. 60 la sută dintre cei care au votat sunt de acord cu edilul. Dar şi aici Nicoale Robu este uneori ţinta ironiilor.

Părerile sunt împărţite în lumea virtuală, dar şi în cea reală. Sociologii cred însă că măsura poate fi considerată discriminatorie.

Teofil Lazăr, sociolog: Să interzici fumul în spaţiile publice nu e o măsură neobişnuită. Să interzici zgomotul - la fel, dar e uşor discriminatoriu să interzici un anumit tip de muzică şi acest tip poate fi uşor atacat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: Noi nu avem treabă cu manelele în general, ci cu aceste spectacole de manele pe domeniul public

Un protest pro manele este anunţat mâine în faţa Primăriei Timişoara. Evenimentul a fost creat pe Facebook şi câteva sute de oameni şi-au anunţat până acum prezenţa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.