Antena Meniu Search
x

Video Primăria Timişoara a declarat război porumbeilor. Ce amenzi riscă cei care hrănesc păsările şi animalele

Simbol al păcii, porumbeii nu mai sunt doriţi în Timişoara. Primăria le-a declarat război şi a făcut o listă întreagă de reguli pentru cei care hrănesc păsările şi animale. Cine este prins că dă de mâncare porumbeilor, câinilor sau pisicilor din jurul blocului, este pasibil de amendă.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.04.2021, 19:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Porumbeii, simbolul Timişoarei, şi-ar putea lua zborul din centrul oraşului, odată cu aprobarea noului regulament privind animalele de companie. Dacă acest regulament al Primăriei Timişoara va fi votat, pentru hrănirea porumbeilor, în Timişoara, suntem pasibili de amendă. Între 100 şi 200 de lei.

Localnic: Tot timpul când venim în centru le cumpărăm şi-i hrănim. Nu cred că e un lucru rău.

Localnic: Pentru copii o să fie o dezamărgire clară. Fiica mea abia aşteaptă să vină aici să hrănească porumbeii.

Localnic: Hai să omorâm porumbeii atunci. La ce-i mai ţinem dacă n-avem voie să-i hrănim?

Motivul care a dus la această decizie

Autorităţile le-au pus gând rău porumbeilor pentru că pătează clădirile din oraş

Rodica Militaru – consilier local: În marile orase europene există această amendă. In Londra de exemplu este 500 de lire, în Italia, oraşele din patrimoniul Unesco au introdus din 2008. Porumbeii mai sunt numiţi şi şobolanii aerului pentru că ei se hrănesc şi din lucruri mai puţin curate

În colimator, au fost luaţi şi porumbeii care îşi fac veacul la bloc.

Simona Nica, președinte asociație de locatari: Avem inclusiv în regulamentul de ordine interioară prevăzut că nu se hrănesc porumbeii şi animalele în spaţiul blocului, dar din păcate, degeaba.

Căţeii pot fi plimbaţi prin oraş doar cu carnet de sănătate

Nici hrănirea câinilor sau a pisicilor din jurul blocurilor nu va mai fi permisă dacă noul regulament va fi adoptat. Necuvântătoarele au nevoie de aprobarea asociaţiei de locatari, dar şi de carnet de sănătate. La 85 de ani, doamna Zoe e mereu ocupată. Hrăneşte pisicile din jurul blocului şi de două ori pe zi.

Reporter: Vecinii ce spun?

Zoe: Majoritatea tac din gură. Aici am unu care are maşina şi îi sare pisica. A vrut să mă bată. Ne ajută să scăpăm de şoricei. Au apărut anul trecut şi, de milă, pentru că era frig şi ploaie, le-am făcut un adăpost.

Căţeii pot fi plimbaţi prin oraş doar cu carnet de sănătate. Pot urca inclusiv în mijloacele de transport, dacă stăpânul le plăteşte bilet. Municipalitatea a ţinut să precizeze că raţele, găinile şi caprele nu au voie să se plimbe cu tramvaiul sau autobuzul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primăria Timişoara a declarat război porumbeilor. Ce amenzi riscă cei care hrănesc păsările şi animalele