Antena Meniu Search
x

Primarii rămân fără bani la buget. Ei vin cu o soluţie - impozitarea Casei Poporului şi-a altor clădiri publice

Un primar din Capitală cere impozit pe Casa Poporului! Dar şi pe alte sute de clădiri publice din întreaga ţară. Mai mulţi edili avertizează că sunt în pragul falimentului.

Vezi și

Un primar din Capitală cere impozit pe Casa Poporului! Dar şi pe alte sute de clădiri publice din întreaga ţară. Mai mulţi edili avertizează că sunt în pragul falimentului. Nu mai au bani de investiţii, după ce legea salarizării i-a obligat să crească veniturile funcţionarilor.

Primarul sectorului 5 propune impozitarea Casei Poporului. Edilul susţine că toate instituţiile ar trebui să plătească taxe pe clădiri. 

Daniel Florea, primar PSD, sector 5: "Trebuie impozitate toate clădirile din administraţia publică centrală pentru că nu e normal ca reparaţiile să se facă din banii cetăţenilor care plătesc taxe şi impozite."

Suma pe care Palatul Parlamentului ar aduce-o la buget e impresionantă: 2% din valoarea sa. Cea mai mare clădire din Europa este evaluată la 5 miliarde două sute de milioane de lei, iar impozitul ar fi peste o sută de milioane.

Palatul Victoria, care valorează peste trei milioane de lei, ar fi impozitat cu şaizeci şi cinci de mii de lei pe an.

Iar Casa Presei, o construcţie de peste două miliarde de lei ar aduce la buget peste 17 milioane. Primăriile ar câştiga sume importante şi de pe urma altor clădiri din ţară, precum Muzeul Naţional de Artă din Constanţa sau Clădirea centrală a Universităţii din Craiova. 

Banii ar veni de la bugetul de stat şi ar intra în conturile primăriilor, aflate acum în dificultate. Mai mulţi edili din ţară se plâng că au rămas fără fonduri, după ce Legea Salarizării i-a obligat să redirecţioneze banii de investiţii către salariile majorate ale funcţionarilor publici. 

Constantin Toma, primar PSD al municipiului Buzău: "Am 323 de poliţişti locali în plus şi nu pot să-i dau afară, şi am organigrama suspendată de un jumate, fapt care mă duce la un 4 milioane în plus. Sunt cu salariile la zi, problema este că am rămas fără bani de investiţii, trebuie să avem mai mulţi bani de investiţii."

Pentru ca ideea primarului de la sectorul 5 să fie adoptată, este necesară modificarea codului fiscal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Primarii rămân fără bani la buget. Ei vin cu o soluţie - impozitarea Casei Poporului şi-a altor clădiri publice