Antena Meniu Search
x

Primele rezultate la examenul de evaluare nationala

Pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a si au sustinut examenul de evaluare nationala, emotiile s-au cam terminat. Au aflat primele rezultate ale examenului

Vezi și

UPDATE 17:15 Promovabilitatea la examenele de la evaluarea nationala din acest an a fost de 77,16%, cu peste zece procente mai mult decat in 2012, cand au promovat 66,21% dintre elevii care au sustinut probele.

Au curs lacrimi de bucurie, si nu de tristete, ceea ce inseamna ca rezultatele au fost foarte bune. Au fost si note de 10 pe linie in Capitala si in tara. Copiii sunt destul de incantati, mai ales ca urmeaza admiterea la liceu.

Un procent de 90,16 dintre elevii din Capitala care au sustinut examenele de la EVALUARE NATIONALA au luat note mai mari sau egale cu 5 la Limba romana, iar 82,66 la suta la Matematica, 87 de elevi obtinand nota 10 la ambele materii.

Aproape trei sferturi dintre absolventii de clasa a VIII-a din judetul Iasi au promovat la Evaluarea Nationala, cu 12 la suta mai mult ca anul trecut, sefa ISJ Iasi, Camelia Gavrila, sustinand ca mediile au crescut foarte mult si ca este posibil ca la liceele de elita sa se intre cu peste 9,40.

In perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 3 iulie vor fi afisate rezultatele finale la EVALUAREA NATIONALA 2013, notele urmand sa conteze la admiterea in liceu.

Dupa ce vor obtine notele de la evaluare nationala 2013, elevii de clasa a VIII-a se vor inscrie pe baza mediei obtinute la examen la liceul preferat.

Inscrierea la liceu are loc la sediul unitatii scolare absolvite de catre elevi si se va face prin completarea fisei de admitere. Elevii vor completa fisa speciala de admitere in perioada 5 -9 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Primele rezultate la examenul de evaluare nationala