Antena Meniu Search
x

Primul mesaj al Corinei, după coșmarul trăit în Colectiv: ”Scriu cu degetul, singurul nebandajat!”

Pentru cei care au văzut moartea în Colectiv, primele ore fără dureri, după zile lungi de chin şi de operaţii, sunt la fel de grele ca orice început. Corina a reuşit să le scrie prietenilor pe Facebook un mesaj cu singurul deget care a scăpat fără arsuri şi fără bandaje

Vezi și

Pentru cei care au văzut moartea în Colectiv, primele ore fără dureri, după zile lungi de chin şi de operaţii, sunt la fel de grele ca orice început. Corina a reuşit să le scrie prietenilor pe Facebook un mesaj cu singurul deget care a scăpat fără arsuri şi fără bandaje

„Prima zi în care vă scriu cu mâna mea, bine, cu degetul meu, singurul nebandajat. Rănile mele se vindecă încet, dar sigur. Fiţi binecuvântaţi."

Corina a scris primul ei mesaj, după coşmarul pe care l-a trăit în Colectiv. Nu poate uita ţipetele pe care le-a auzit în club, când focul a oprit muzica.

"Corina va avea nevoie de tratamente îndelungate şi multă terapie. În mintea ei nu mai sunt melodiile preferate, vocile prietenilor. Acum nu aude decât ţipetele celor care strigau ajutor."

În spitalul Broomfield din Marea Britanie, unde a fost transferată chiar în ziua când a împlinit 30 de ani, Corina Ioniţă a suferit o operaţie la mâna dreaptă. Are arsuri pe jumătate din corp şi probleme cu plămânii. Dar nu se lasă învinsă. Corina a absolvit Academia de Poliţie şi are o mulţime de motive să revină cât mai curând acasă.

"Astăzi Liviu a deschis ochii după o săptămână de somn. Erau umflaţi şi nu puteau încă focaliza cum trebuie, dar ne-a recunoscut. A încercat să vorbească şi cu greu, ca un copil care abia învaţă să pronunţe primele cuvinte, a reuşit să articuleze mama."

Tragedia de la Colectiv a mai despărţit o trupă rock şi i-a legat în suferinţă pe doi dintre membrii ei, care au supravieţuit. Pe Liviu Popescu, chitaristul de la Up to Eleven, îngrijit acum la Viena şi pe Bogdan Moleşag, toboşarul aceleiaşi trupe aflat încă la terapie intensivă într-un spital din Bruxelles. Liviu îşi revine încet. Are şi mâinile arse, şi spatele.

Liviu e cu gândul la Bobo. La spitalul militar din Bruxelles, Bogdan a deschis şi el ochii şi i-a cerut mamei câteva picături de apă.

Fiul ei n-ar fi ajuns în Belgia, spune mama, dacă medicii din ţară n-ar fi făcut imposibilul să-l stabilizeze ca să poată fi transportat.

Lupta Corinei, a lui Liviu sau a lui Bogdan o duc în alte spitale din străinătate alţi 25 de răniţi din Colectiv. 40 de victime sunt tratate în continuare în ţară. Zece dintre ele, în stare critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primul mesaj al Corinei, după coșmarul trăit în Colectiv: ”Scriu cu degetul, singurul nebandajat!”