Principalul atuu al muncitorilor asiatici este că nu consumă alcool (Video)
Muncitorii care au construit cele mai înalte şi luxoase clădiri din Dubai se pregătesc să ridice zgârie-nori, în Braşov. Firmele de recrutare i-au adus tocmai din India, pentru că în ţara noastră, nu mai găsesc români calificaţi.
Muncitorii care au construit cele mai înalte şi luxoase clădiri din Dubai se pregătesc să ridice zgârie-nori, în Braşov. Firmele de recrutare i-au adus tocmai din India, pentru că în ţara noastră, nu mai găsesc români calificaţi. Toţi construiesc acum Occidentul. În lipsa lor, indienii lucrează cu entuziam pe câteva sute de dolari pe lună, dar pentru angajator contează şi faptul că nu beau alcool.
40 de indieni şi-au început lucrul pe acest şantier din Braşov. Au ajuns în România să ridice clădiri de 20 de etaje, la poalele Carpaţilor.
Pe şantierul din Braşov, salariul muncitorilor indieni porneşte de la 450 de dolari, adică în jur de 2.000 de lei. Cel mai bine plătiţi sunt electricienii. Primesc între 600 şi 700 de dolari. Mult mai mult decât primeau acasă.
Muncitorii sunt cazaţi în containere moderne. Pentru ei, a fost adus şi un bucătar din India, dar şi o persoană care să-i ajute să se integreze.
Firmele de construcţii preferă muncitorii din India şi Nepal pentru că sunt mai responsabili.
Străinii sunt angajaţii perfecţi şi în hotelurile de la munte. Melina este din Nepal şi lucrează de trei luni în Braşov.
Un alt hotel a mizat pe angajaţi din America Latină. Esher şi Antonia au lăsat plajele din Venezuela pentru munţii noştri.
Din păcate, ne lipsesc angajaţi în toate domeniile. Doar în Japonia e mai greu decât în România să găseşti lucrători calificaţi. Guvernul a aprobat pentru anul acesta aducerea a încă 20.000 de muncitori din afara UE, dar mai avem nevoie de un milion.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰