Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ȚEAPĂ PE KILOMETRU: Vă prezentăm, în exclusivitate, TRUCURILE TAXIMETRIȘTILOR, cu care fentează și statul, și clienții (VIDEO)

Trei sferturi din veniturile taximetriştilor nu sunt declarate! Chiar patronii le sugerează colaboratorilor să aibă grijă cât încasează oficial, ca să nu plătească prea mult la stat.

de Redactia Observator

la 14.01.2017 , 21:35

Trei sferturi din veniturile taximetriştilor nu sunt declarate! Chiar patronii le sugerează colaboratorilor să aibă grijă cât încasează oficial, ca să nu plătească prea mult la stat.

Un taximetrist ne explică metoda "lipsă hârtie":

”Scoatem hârtia din aparat, avem 4,46 lei. lipsă hârtie şi acum băgăm hârtia înapoi şi a apărut decât suma de pornire. 4 lei şi ceva au dispărut. Putea să fie o sumă de 30, putea să fie de 50, un milion!”

Vezi și

E cea mai nouă modalitate prin care taximetriştii evită să mai plătească taxele pe venit.

Pe acelaşi subiect

”Încasările reale sunt cam 300 de lei, pe aparat undeva la 100 de lei. Nu putem rezista toţi pe piaţa decât cu evaziune fiscală”, ne explică taximetristul.

Numai anul trecut autorităţile au numărat pierderi de 400 de milioane de euro din transporturi, potrivit confederaţiilor patronale. Metodele de fraudă sunt cunoscute de mai toţi managerii de companii şi recomandate angajaţilor.

"A da în aparat" este. metoda pentru care şoferii au nevoie doar de o brichetă. Se produce un scurt circuit la nivelul aparatului de taxat care anulează operaţiunea anterioară.

Sumele încasate concurează de multe ori cu salariiile directorilor de companii. Acest taximetrist ne spune că o doamnă a vrut să îi ofere un loc de muncă plătit cu 2500 de lei lunar. Dar el i-ar fi arătat încasările sale de 21.000 de lei lunar.

Astfel de peformanţe sunt atinse însă deseori şi prin păcălirea clientului.

Metoda maimuţei este şi ea printre cele mai folosite de taximetrişti. Dispozitivul este aplicat fie în interiorul volanului sau la nivelul pedalelor. Fiecare apăsare a butonului face cursa cu un kilometru mai lungă.

Sancţiunile sunt cuprinse între 1000 şi 5000 de lei. Numai anul trecut, poliţia rutieră a aplicat peste 800 de amenzi pentru utilizarea metodelor neautorizate sau pentru activităţi în afara localităţii de autorizaţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » ȚEAPĂ PE KILOMETRU: Vă prezentăm, în exclusivitate, TRUCURILE TAXIMETRIȘTILOR, cu care fentează și statul, și clienții (VIDEO)