Noi probleme descoperite de specialişti la autostrăzile din vestul ţării
Paradox pur românesc. Pe autostrăzile-muzeu cresc pepenii. Cultura de lubeniţă se întinde pe lotul trei, de pe tronsonul Lugoj-Deva. Un drum blocat în expertize şi probleme de construcţie deloc rare la noi.
Paradox pur românesc. Pe autostrăzile-muzeu cresc pepenii. Cultura de lubeniţă se întinde pe lotul trei, de pe tronsonul Lugoj-Deva. Un drum blocat în expertize şi probleme de construcţie deloc rare la noi. Fisuri au apărut recent şi pe o autostradă demolată şi reconstruită la scurt timp de la inaugurare.
E linişte pe lotul trei al Autostrăzii Lugoj-Deva, iar pe marginea drumului, pământul rodeşte.
Bucata de autostradă care ar fi trebuit deschisă încă de acum o lună şi jumătate are şanse să devină "Dăbuleni de Hunedoara". Bostanii mai au puţin şi cuceresc asfaltul.
- 22 ianuarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Evenimente în Bucureşti, miercuri 22 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
- 22 ianuarie, Sfântul Apostol Timotei. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 24 ianuarie 2025, zi liberă de Unirea Principatelor Române. Ce s-a întâmplat în 1859
- 21 ianuarie, Sfântul Maxim Mărturisitorul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Nimic nu deranjează liniştea "fermei" de pe autostradă. Nici măcar muncitorii care ar fi trebuit să remedieze problemele descoperite acolo chiar de ministrul Transporturilor, în urmă cu aproape două săptămâni.
Contractul cu constructorul spaniol a fost reziliat, iar Compania Naţională de Drumuri va propune soluţii de remediere după ce va face o expertiză pe cei 21 de kilometri.
Aceleaşi probleme se repetă de câteva luni şi pe Autostrada A1, între Sibiu şi Sebeș, unde asfaltul se scufundă. Zona afectată este la mică distanţă de porţiunea demolată în urmă cu patru ani şi reconstruită din cauza infiltraţiilor apărute sub asfalt.
Acum, CNAIR a impus o restricţie de viteză în zonă de 60 de kilometri pe oră.
La doar câteva sute de metri de celebra autostradă demolată au apărut fisuri şi denivelări ale covorului asfaltic. Pe unele porţiuni, acestea prezintă diferenţe de nivel de opt centimetri.
Nu doar pe autostrada din Transilvania se circulă cu 60 de kilometri pe oră. Recent, Autostrada Soarelui a intrat în şantier pentru înlocuirea tronsonului de beton dintre Bucureşti şi Fundulea, iar şoferii sunt îndemnaţi să circule pe drumul de mare viteză ca în localitate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰