Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Urina de vaca in lapte pentru ca marfa sa reziste mai mult!

Din dorinta de a manca natural, riscam sa ne imbolnavim. Preferam sa cumparam de la tarani, dar ei nu sunt atat de cinstiti pe cat credem. Specialistii au descoperit ca producatorii pun urina de vaca in lapte pentru ca marfa sa reziste mai mult la temperaturi ridicate

Vezi și

Ion Georgescu respecta, cu sfintenie, regulile, de fiecare data cand se pregateste sa umple galetile cu lapte. Are cinci vaci in grajdurile din Stefanesti, Arges, si le ingrijeste ca la carte. “La mulsul manual, intotdeauna poate sa cada si un gunoi de la fan, de la vaca, de la orice si atunci, pentru o mai buna siguranta, trebuie strecurat”, explica omul.

A investit cateva mii de lei ca sa poata lua laptele de la animale in cele mai bune conditii. Aduna in fiecare zi peste o suta de litri. “Ca lapte natural, direct de la vaca, nu se poate pastra. Asta este valabil pana la maxim 12 ziua. Dupa ora asta, deja nu mai tine la fiert”, mai sustine acesta.

Nu asa gandesc si vanzatorii de la colt de strada care au gasit solutii neortodoxe ca laptele sa reziste mai mult, chiar la temperaturi ridicate. Conservantul este secretul ca laptele sa nu se branzeasca. Uneori, taranii folosesc drept conservant urina, avertizeaza specialistii. “Mai ales intr-un moment ca acesta, cand caldura acidifica lapte si se incheaga, se strica, se pot adauga substante alcalinizante asa cum ar fi chiar urina de vaca”, a precizat medicul nutritionist, Gheorghe Mencinicopschi.

Mai grav e ca nu ne putem da seama cu ochiul liber daca laptele a fost sau nu tratat cu urina si alti conservati. Efectele se vad, insa, asupra organismului. “Sigur ca sunt extrem de periculosi mai ales pentru copiii mici daca ei consuma un astfel de lapte in care s-au adaugat azotati pot deveni ceanotici. Pana la intoxicatii, pana la lucruri care ne pot trimite la spital”, a subliniat Mencinicopschi.

Ce-i de facut? Cumparati lapte doar din spatii autorizate. Nimeni nu poate verifica marfa vanzatorilor ambulanti. Ii pot, cel mult, alunga. Fara succes insa. “Problema este ca, imediat dupa plecarea inspectorilor sanitar-veterianari si pentru siguranta alimentara, oamenii aceia revin”, a mentionat si Vladimir Manastireanu, presedinte interimar ANSVSA.

In fiecare an, statul pierde aproximativ 450 de milioane de euro din vanzarea la negru a laptelui si a produselor lactate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Urina de vaca in lapte pentru ca marfa sa reziste mai mult!