Antena Meniu Search
x

Profesia de însoţitor de bord

O grămadă de tinere din România doresc să devină stewardese. Se înscriu la şcoală, moment în care realizează că această meserie e departe de a fi doar o vacanţă neîntreruptă.

Vezi și

 Au de învăţat lucruri multe şi grele, află că există curse aeriene şi în zonele de conflict, dar şi că serviciul le va ţine departe de familie şi de casă.

Aşa arată, din exterior, viaţa însoţitoarelor de bord. Aparent singura lor treabă este să fie machiate, coafate şi zâmbitoare. În plus, ce poate fi dificil într-o meserie care te ajută să vezi întreaga lume?!

S-a înscris la cursuri, după care a avut o revelaţie: nu e atât de simplu să fii însoţitoare de bord. Ai doar şapte săptămâni la dispoziţie ca să obţină licenţa. Şapte săptămâni în care a fost nevoită să înveţe de la medicină şi proceduri de urgenţă, până la aeronautică.

Dar Denisa şi Ana-Maria sunt la început de drum, de unde şi entuziasmul. Dar meseria de însoţitor de bord nu e formată doar din momente plăcute. Iar Cristina ştie prea bine acest lucru, pentru că e de 8 ani în branşă. A prins inclusiv zboruri în zone de război.

În plus, însoţitorul de bord trebuie să fie un bun psiholog. Unul capabil şi să se ajute singur, dacă simte că nu mai poate. De acord, e o meserie care te duce în toate colţurile lumii, dar - la un moment dat - dorul de casă nu mai poate fi şters de peisajele magnifice.

Despre aspectul fizic nu cred că este cazul să mai discutăm, pentru că toată lumea ştie cum arată însoţitoarele de bord. Acum să vedem dacă româncele şi-ar dori să aibă un asemenea serviciu.

Însă există şi românce care conştientizează că meseria de însoţitor de bord cere sacrificii. Aşa că nu sunt tentate de un astfel de job.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Profesia de însoţitor de bord