Antena Meniu Search
x

Prognoza METEO! Vreme schimbătoare în acest weekend

Mini-vacanţa de 1 Mai va veni cu o vreme schimbătoare la nivelul întregii ţări, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare şi temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi

Mini-vacanţa de 1 Mai va veni cu o vreme schimbătoare la nivelul întregii ţări, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare şi temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi

"Vremea din această perioadă de mini-vacanţă va fi una schimbătoare, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare şi temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi. Pentru ziua de 1 Mai, adică vineri, se anunţă o vreme plăcută din punct de vedere termic, cu temperaturi specifice acestei perioade - anume cu 16 grade în Delta Dunării şi în partea de est a Transilvaniei, până la 25 de grade în extremitate sudică a Munteniei şi a Olteniei. De asemenea, vom avea în jur de 23 de grade în Capitală, în timp ce pe litoral vor fi cam 18-20, chiar 21 de grade. La munte, în staţiuni, sunt aşteptate temperaturi situate între 13 şi 16 grade', a precizat Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/.

Potrivit specialistului ANM, deşi ziua de 1 Mai se anunţă una destul de frumoasă, vor apărea şi câţiva nori ce se vor dezvolta în zona centrală a Dobrogei, poate şi pe la munte.

"Aceşti nori vor aduce ploi de scurtă durată, în special după orele prânzului. Este posibil să se înnoreze şi în zona litoralului, iar vântul să transporte câţiva nori de ploaie. Per total, ziua de vineri va fi una destul de frumoasă, din care nu vor lipsi ploile de scurtă durată mai ales după-amiaza, pe arii destul de restrânse, la munte, în partea centrală a Dobrogei şi prin zona Moldovei. Pe litoral, înnorări după orele prânzului, în jurul orei 14,00 - 15,00, şi posibil câţiva stropi de ploaie. După aceea va reveni soarele, iar vântul nu va pune probleme', a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, în a doua parte a zilei de vineri, spre seară, norii încep să se înmulţească în regiunile nord-vestice. Acest proces semnifică începutul unei instabilităţi atmosferice mai accentuate în vestul, nordul şi centrul ţării.

"Cu alte cuvinte, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, vor fi nori din ce în ce mai mulţi şi ploi pe arii din ce în ce mai extinse în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Aceste ploi care îşi vor face apariţia în această parte a ţării vor fi asociate şi cu descărcări electrice, iar până în dimineaţa zilei de sâmbătă este posibil ca, la nivel izolat, să se înregistreze cantităţi de apă mai importante', a explicat Gabriela Băncilă.

Aceasta a adăugat că, la nivelul zilei de sâmbătă, 2 mai, vremea va fi, în general, instabilă, cu înnorări mai accentuate, averse şi descărcări electrice, în vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi la munte.

"Cei care se vor afla la munte în ziua de sâmbătă trebuie să ştie că nu va fi o vreme foarte plăcută. În celelalte zone din ţară, şi mă refer la partea de sud a ţării, adică Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei, inclusiv litoralul şi sudul Moldovei, înnorările îşi vor face apariţia după-amiază şi în cursul serii şi vor aduce ploi de scurtă durată. Asta înseamnă că după-amiază şi spre seară, atât în Capitală, cât şi pe litoral, vor fi câteva reprize de ploaie. Până atunci, însă, soarele va fi prezent şi aşteptăm în Bucureşti temperaturi undeva spre 22-23 de grade. Pe litoral, sâmbătă, vom avea valori termice maxime de 18-19 grade, iar la nivelul întregii ţări am prognozat valori maxime de la 14 grade, în estul Transilvaniei, până la 24 de grade, în extremitatea sudică a Olteniei şi Munteniei. Cât priveşte regimul termic de la munte, acesta se va încadra între 13-14 grade pe Valea Prahovei şi nu va depăşi 11 grade la Păltiniş, de exemplu', a afirmat specialistul ANM.

În ceea ce priveşte ziua de duminică, datele relevă că vremea se va ameliora semnificativ în comparaţie cu ziua anterioară, iar temperaturile vor fi destul de ridicate, respectiv în jur de 23 de grade în Capitală şi între 18 şi 21 de grade pe Litoral.

Totodată, potrivit meteorologului ANM, şansele de ploaie sunt foarte reduse, doar la munte fiind aşteptate câteva precipitaţii, după-amiază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Prognoza METEO! Vreme schimbătoare în acest weekend