Proprietarii câinilor agresivi se supun unei legi vechi de mai bine de 20 de ani (Video)
În România sunt zeci de mii de proprietari de câini agresivi care se supun unei legi vechi de mai bine de 20 de ani. Animalele se vând la liber pe internet şi singurii care îi mai controlează pe deţinători sunt poliţiştii.
În România sunt zeci de mii de proprietari de câini agresivi care se supun unei legi vechi de mai bine de 20 de ani. Animalele se vând la liber pe internet şi singurii care îi mai controlează pe deţinători sunt poliţiştii. Deşi deseori constată neregului grave, sunt legaţi de mâini şi de picioare pentru că singura sancţiune pe care o pot aplica este o amendă care rareori depăşeşte suma de 50 de lei.
Peste 32 de mii de români deţin în acest moment cel puţin un câine periculos. Sunt tot mai mulţi de la an la altul, în timp ce legea e neschimbată din 2002.
Cât timp câinele nu atacă o persoană, amenda este singura sancţiune care poate fi dată. Plătită în mai puţin de 15 zile ajunge la 50 de lei.
Aşa cum a primit şi proprietarul Amstaffului care putea omorî un alt câine, dar şi pe stăpâna acestuia.
- Un maramureşean înarmat cu o puşcă s-a urcat pe ATV şi a ieşit la vânătoare de câini. Bărbatul s-a ales cu...
- Un bărbat a deschis focul într-un sat din Maramureş, ameninţând că va ucide toţi câinii. A fost văzut pe un...
- Câini împuşcaţi de vânători, la Corlăteni. Leşurile au fost găsite îngropate la ieşirea din localitate
- Ce amendă a primit un bărbat care a abandonat 5 pui de câine, închiși într-o cutie de carton, pe o stradă din...
- Ea este tânăra care a fost găsită moartă în casă, în Târgu Jiu, la cinci zile după ce nu a mai fost...
Femeia a făcut o plângere împotriva poliţiştilor, supărată că sancţiunea primită de proprietarul câinelui agresiv a fost mult prea mică.
Specialiştii spun că animalele de luptă care ajung să atace nu sunt dresate. Iar legea permisivă nu-i face mai responsabili pe proproprietarii acestora.
Câinii violenţi se vând la liber pe internet, iar preţurile pornesc şi de la o sută de lei. Vânzătorii spun că animalul este periculos, dar nu atrag atenţia asupra responsabilităţilor care vin o dată cu achiziţia lui.
Instructorii spun că sunt mulţi români care cumpără aceste animale tocmai pentru agresivitatea lor.
În spaţii aglomerate, de exemplu în parcuri, mijloace de transport în comun sau în restaurante, este interzis accesul cu un câine de luptă. Chiar dacă are botniţă.
Anul trecut, poliţiştii au aplicat peste 1300 de amenzi. Şi au deschis 41 de dosare penale, după ce animalele au atacat oameni pe stradă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰