Antena Meniu Search
x

Elevii din Târgovişte nu mai suportă gerul din clase şi protestează iar!

Acum, zeci de elevi de la un liceu din Târgovişte refuză să intre la ore din cauza frigului din clase. Ieri, 200 de elevi de la un alt liceu din oraş au protestat în curtea liceului, dar şi în faţa Primăriei.

Vezi și

UPDATE / 11.000 de elevi din Târgovişte şi 700 de profesori îndură în şcoli din cauza Primăriei, informează Antena 3. Societatea de termoficare din oraş a intrat în insolvenţă în luna martie, iar Primăria trebuia să monteze centrale termice în 19 unităţi de învăţământ. 

Montarea este întârziată din cauza studiilor de fezabilitate care durează de peste 3 luni. 

În clasele de curs, temperatura este de 4-5 grade Celsius. 

----------------------------------------------------------------------

De două săptămâni sute de elevi din Târgovişte îngheţă în sălile de clasă! Ieri au ajuns la limita răbdării şi au răbufnit. Ore în şir au protestat în curtea liceului în care învaţă. Oricum afară nu era mai frig decât în săli.

Motivul pentru care s-a ajuns aici îl reprezintă întârzierile în montarea centralei termice. În acest moment, în Târgovişte, sunt 17 unităţi şcolare, inclusiv grădiniţe, fără căldură.

Chiar dacă lucrările sunt în curs, unele dintre ele au termen de finalizare abia în luna ianuarie.

"Nu se poate aşa ceva! Este foarte frig în clasă! Nu putem să scriem! Ne tremură pixul pe foaie!", spune o elevă, înfofolită ca la Polul Nord. 

Cu geci groase şi fulare înfăşurate la gât elevii cer ceea ce ar fi trebuit să aibă în mod normal. Căldură în clasele unde învaţă zilnic.

Rugăminţile conducerii liceului de a opri protestul nu au avut nici un efect. Din curtea şcolii elevii au mers direct în faţa Primariei din Targovişte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Elevii din Târgovişte nu mai suportă gerul din clase şi protestează iar!