Antena Meniu Search
x

Protest față de restricțiile pandemiei, în prima zi de relaxare a măsurilor

Prima zi de relaxare a adus primul protest împotriva restricţiilor. Peste 100 de persoane s-au adunat, aseară, în Piaţa Victoriei şi au reclamat faptul că măsurile impuse de Guvern au fost prea dure şi nedemocratice.

de Redactia Observator

la 16.05.2020, 12:21

Vezi și
  • Jandarmii i-au somat ore în şir pe oameni să poarte măşti.
  • Oamenii nu au respectat distanţarea socială.

La mai puţin de 24 de ore de la intrarea în stare de alertă, peste 100 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pt a protesta fată de măsurile luate împotriva noului Coronavirus. În tot acest timp, mai multe echipaje de politie îi veghează pe protestatari de la distanţă.

Oameni s-au strâns în faţa Guvernului după ora 17.00.

Protestatar: Am venit pt că nu mai dorim să se abuzeze de drepturile noastre, în primul rând. Vrem libertatea care s-a câştigat la Revoluţie.

Protestatar: Este un protest împotriva tuturor abuzurilor făcute de Guvern şi de către preşedintele infractor in această perioadă.

Protestatar: Aici, nu cred că este vorba de o organizare şi de un protest organizat. Este vorba despre o ieşire spontană. S-a simţit această nevoie de către fiecare cetăţean al României, timp de mai bine de 2 luni de zile. Timp în care am fost ţinuţi închişi dincolo de orice drept constituţional.

Se pare însă că protestul a fost anunțat pe Facebook. Printre protestatari au fost tineri, persoane în vârstă și chiar și copii. Dar şi Bogdan Stanoevici, fost candidat la alegerile prezidențiale.

La fel şi fostul europarlamentar Adrian Severin, care a fost condamnat pentru corupție. Nimeni nu a purtat mască și nici nu a păstrat distanța minimă de 1,5 metri faţă de restul oamenilor.

Protestatar: Având în vedere că am citit mai multe articole ale unor medici, chiar de la noi din ţară, că acest virus nu e mai periculos decât o gripă, atunci, am încredere în medicii noştrii.

Protestatar: Nu, nu-mi este teamă. Pt că m-am informat de acolo de unde trebuia, adică de la cadrele medicale. Suntem în spaţiu deschis. Nu avem nevoie nici de măşti, care uneori fac mai mult rău decât bine, nu avem nevoie nici de mănuşi, care, la fel, uneori fac mai mult rău decât bine.

Jandarmii au venit şi ei în Piața Victoriei și au încearcat un dialog cu protestatarii.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iocob a declarat că mitingul "este cel mai neplăcut scenariu", în contextul epidemiei.

Azi noapte, după miting, ministrul de Interne a postat pe Facebook un mesaj pentru români: "Am putat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă, o purtăm în continuare, iar miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zilei: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde sau îşi pune în pericol sănătatea."

Conform legii, pe perioada pandemiei, sunt interzise mitingurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Protest față de restricțiile pandemiei, în prima zi de relaxare a măsurilor