Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Protestul medicilor de familie: se acordă consultaţii gratuite, dar nu se eliberează reţete sau trimiteri

Medicii de familie se declară nemulţumiţi de nivelul finanării, dar în multe cabinete din ţară, miercuri, s-au acordat doar consultaţii gratuite pacienţilor.

de Redactia Observator

la 03.01.2018 , 14:06

Mulţi medici de familie acordă consultaţii gratuite, dar nu eliberează reţete sau trimiteri - Observator

Medicii de familie se declară nemulţumiţi de nivelul finanării, dar în multe cabinete din ţară, miercuri, s-au acordat consultaţii gratuite pacienţilor, chiar dacă nu s-au eliberat reţete sau trimiteri. Sunt şi judeţe unde activitatea a decurs normal, medicii semnând actele adiţionale la contractele cu Casa Naţională de Asigurari de Sănătate.

Medicii de familie din judeţul Constanţa acordă consultaţii pentru pacienţii lor, dar nu eliberează trimiteri şi reţete compensate, protestând astfel faţă de subfinanţarea asistenţei medicale, dar şi faţă de birocraţia din sistemul medical.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Vrancea, medicul Grigore Hanţă, susţine că autorităţile "au lăsat totul în aer, dar în final vor trebui să dea dovadă de responsabilitate" şi să înţeleagă că medicii de familie sunt plătiţi foarte prost, iar protestul este justificat.

Articolul continuă după reclamă

"E totul lăsat în aer. Dumnezeu ştie ce se va întâmpla, în final, autorităţile vor trebui să dea dovadă de responsabilitate şi să şi dea seama că medicii de familie sunt foarte prost plătiţi, nu cum spun ei că suntem bine plătiţi. Finanţarea e la pământ, birocraţia cât cuprinde, e un haos total, nu avem nici posibilitatea de a ne planifica activitatea cabinetelor ca să putem facem schimbărilor fiscale care au apărut, taxelor şi impozitelor", a declarat Hanţă.

Majoritatea medicilor de familie din judeţul Galaţi nu mai eliberează reţete compensate şi trimiteri, însă oferă în mod gratuit consultaţii propriilor pacienţi, în condiţiile în care cei mai mulţi medici au refuzat să mai semneze contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, reclamând birocraţia şi subfinanţarea sistemului de sănătate.   

Medicii de familie reclamă, în principal, subfinaţarea sistemului de sănătate şi birocraţia.

La Buzău, în schimb, activitatea în dispensare decurge normal. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Buzău, Angela Mazdrag, a declarat pentru News.ro că medicii de familie din judeţ vor lucra normal până la 1 aprilie, în baza unor acte adiţionale, însă, dacă până la această dată guvernanţii nu le vor asculta păsurile, vor lua şi ei măsuri, asemenea colegilor din ţară.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Protestul medicilor de familie: se acordă consultaţii gratuite, dar nu se eliberează reţete sau trimiteri