Antena Meniu Search
x

Curs valutar

PROTESTE în București și în țară împotriva lui Gabriel Oprea. Oamenii strigă: "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii" şi "Demisia urgentă a cercetaţilor penal"

Votul din Parlament în cazul lui Gabriel Oprea a scos oamenii în stradă. Mai multe proteste au loc în ţară. Aproximativ 2000 de oameni revoltaţi că fostul ministru de Interne a fost protejat de ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină s-au strâns şi în Piaţa Constituţiei, în Capitală.

de Redactia Observator

la 22.09.2016 , 22:33

Votul din Parlament în cazul lui Gabriel Oprea a scos oamenii în stradă. Mai multe proteste au loc în ţară. Aproximativ 2000 de oameni revoltaţi că fostul ministru de Interne a fost protejat de ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină s-au strâns şi în Piaţa Constituţiei, în Capitală.

Aproximativ 2000 de persoane protestează joi, în faţa Senatului, faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi a senatorilor care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală şi afişează pancarte pe care cer demisia lui Oprea şi a parlamentarilor cu probleme penale. Printre manifestanţii care au aprins lumânări în memoria poliţistului Bogdan Gigină a sosit şi tatăl acestuia.

La aproximativ 30 de minute de la începutul protestului, aproximativ 300 de persoane se strânseseră deja în faţa Senatului. Manifestaţii au venit cu pancarte pe care scrie "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii", "Demisia urgentă a cercetaţilor penal", "Parlament murdar, nu mai tolerăm nesimţirea voastră", "Oprea nu uita, închisoarea e casa ta", "DNA, nu uita de Ponta", "PSD, ciuma roşie", "PNL, altă ciumă roşie" şi "Tăriceanu şi ai lui sunt penalii neamului".

Vezi și

În jurul orei 20.00, numărul manifestanţilor a ajuns la 2.000. La protest a venit şi un grup de circa 20 de motociclişti.

Printre participanţi se află şi actorul Marius Vizante, care a postat pe Facebook un mesaj împotriva lui Gabriel Oprea.

Şi liderul USR Clotilde Armand a venit să protesteze în faţa Senatului, în pofida apelului făcut de Nicuşor Dan, ca membrii cunoscuţi ai formaţiunii să nu vină la manifestare pentru a nu fi acuzaţi de politizare. Armand a declarat, pentru News.ro, că a venit "în calitate de cetăţean", şi nu de membru de partid, pentru a cere demisia lui Gabriel Oprea.

La lăsarea întunericului, oamenii au aprins lumânări în memoria poliţistului Bogdan Gigină. La protest a venit şi tatăl poliţistului.

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » PROTESTE în București și în țară împotriva lui Gabriel Oprea. Oamenii strigă: "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii" şi "Demisia urgentă a cercetaţilor penal"