Antena Meniu Search
x

PUZ-ul Sector 3, anulat definitiv de instanţă. Ce schimbări produce această decizie

Nicuşor Dan a anunţat că PUZ-ul Sector 3 a fost anulat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, după ce ani de zile urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 13:52

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, în dreptul unei hărţi a Bucureştiului
Nicuşor Dan a anunţat că PUZ Sector 3 a fost anulat definitiv de instanţă - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Decizia vine după ce la începutul lunii şi PUZ-ul Sector 6 a fost anulat definitiv în instanţă.

”Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv PUZ Sector 3. În acest moment, PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6 sunt anulate definitiv, PUZ Sector 5 este anulat în prima instanţă, iar PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4 sunt contestate în instanţă (administraţia precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1)”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook. 

El arată că în luna martie 2019 a formulat plângere la DNA faţă de adoptarea PUZ Sector 3. ”În februarie 2021, la propunerea mea, Consiliul General a suspendat pentru un an executarea PUZ-urilor de sector. În iunie 2021 am finalizat analiza de legalitate şi de oportunitate a PUZ-urilor de sector, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii constatarea nelegalităţiii şi Prefectului Municipiului Bucureşti, atacarea în instanţă. Aştept în continuare ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să finalizeze verificarea legalităţii”, spune primarul Capitalei.

De ce a cerut Nicuşor Dan anularea PUZ-urilor

Pe acelaşi subiect

El arată că ani de zile, urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea, iar ”consecinţele au fost dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”

”Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureştiului şi a unui dialog legitim între administraţie şi investitori”, mai spune primarul Capitalei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un interviu exclusiv pentru Observator, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, atrăgea însă atenţia că anularea PUZ nu produce mari schimbări iar adevărata problemă este că PUG-ul este vechi şi nu mai corespunde realităţii din teren iar Primăria Capitalei nu a făcut încă unul nou.

"PUZ-ul acesta deja era suspendat în instanţă şi era şi anulat de către CGMB, la iniţiativa primarului general. Cu alte cuvinte nu se schimbă fundamental situaţia raportat la ultimul an de zile. Pentru că avem un an de când a fost suspendat PUZ-ul în instanţă. Din fericire avem PUZ-ul din 2016, care este relativ similar şi în baza căruia noi emitem în continuare certificate de urbanism şi autorizaţii de construire.

Practic, anularea în instanţă eu am înţeles-o. Am înţeles de ce cei care l-au atacat, l-au atacat, am înţeles de ce primarul general l-a suspendat pentru că au fost probleme în sector pe zonele în care există presiune pe dezvoltare imobiliară, s-au schimbat regimuri de înălţime şi destinaţii ale terenurilor.

Cumva nu ne ajută foarte mult. De ce? Pentru că dezvoltatorii deja pe acele zone ceruseră certificate de urbanism, iar asta înseamnă că procedura este deja iniţiată. Odată ce are un certificat de urbanism de construire poate în baza lui să vină să ceară autorizaţie de construire. Deci a venit puţin cam târziu această suspendare şi din păcate nu salvează foarte mult situaţia", a declarat Ciprian Ciucu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » PUZ-ul Sector 3, anulat definitiv de instanţă. Ce schimbări produce această decizie