Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre ieșirea din starea de urgență: „Nu înseamnă că pericolul a trecut”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat că măsurile de relaxare, la ieșirea din starea de urgență, vor fi introduse treptat, pentru că pericolul nu a trecut încă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.04.2020, 08:35

Raed Arafat, despre ieșirea din starea de urgență: „Nu înseamnă că pericolul a trecut”
Raed Arafat, despre ieșirea din starea de urgență: „Nu înseamnă că pericolul a trecut” - Mediafax Foto via Hepta
  • Măsurile de relaxare, la ieșirea din starea de urgență, vor fi introduse treptat.
  • Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile, avertizează Raed Arafat.

Șeful DSU a arătat că răspunderea individuală va crește, după 15 mai, când oamenilor li se va permite să facă anumite activități ”care îți permit să duci o viață cât mai aproape de normal”.

„Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat, potrivit Mediafax.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai spus Arafat.

Întrebat ce înseamnă această relaxare, secretarul de stat în MAI a răspuns că se referă la plimbări în aer liber, ori practicarea unor sporturi.

„Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis”, a spus Raed Arafat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Raed Arafat, despre ieșirea din starea de urgență: „Nu înseamnă că pericolul a trecut”