Antena Meniu Search
x

Raiul mirodeniilor, în curtea unei femei din Arad

O femeie din Arad şi-a transformat pasiunea pentru mirodenii într-o afacere de succes şi mod de viaţă. A început-o acum cinci ani, când grădina din spatele casei a devenit un rai al mirodeniilor.

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 17:18

Vezi și
  • Toate mirodeniile din grădină ajung în bucătăriile chefilor din toată ţara.
  • Afacerea a început timid, acum cinci ani.

De atunci şi până acum afacerea s-a dezvoltat, iar plantele aromate, aduse şi din ţări exotice, sunt căutate de tot mai mulţi chefi.

La câţiva kilometri de Arad, în localitatea Păuliş se află un adevărat rai al mirodeniilor. În grădina din spatele casei, printre plantele aromate, o găsim pe Doina Cociuba. De dimineaţă până seara îngrijeşte mirodeniile.

Doina Cociuba: Prima tură, încep cu prima poartă, încep cu solarul, încep cu grădina. Le spun bună dimineaţă dacă e o zi bună şi dacă e mai înorat le spun trecem cumva şi de ziua de astăzi. Când o să fie soare o să le uic: suportaţi că diseară osă ne răcorim, deci vorbesc cu ele.

Afacerea a început timid, acum cinci ani, când a renunţat la meseria de hayrstilsit. De atunci şi până acum a tot adus noi soiuri de plante din toate colţurile lumii. Mândria grădinii este busuiocul cu gust de ardei.

Doina Cociuba: Busuioc cu gust de ardei. Este un busuioc, semintele le-am luat din Canada. Frunza este un pic mai tare şi gustul efectiv când îl mănânci îţi aduce aroma de ardei gras, este şi un pic picant. Eu mă distrez cu el la salate. 

O altă plantă rară care şi-a găsit locul în curtea arădencei este goji negru.

Doina Cociuba: Goji negru este ca şi goji obişnuit, atâta doar că are mai mulţi antioxidanţi şi proprietăţi benefice pentru organism. Anul trecut am avut primele tufe, anul asta tufele se dezvoltă foarte bine.

Toate mirodeniile din grădina femeii ajung în bucătăriile chefilor din toată ţara.

Arădeanca nu vrea să se opreasca aici. Speră să mai aducă şi alte soiuri noi de mirodenii, care pot fi folosite nu doar la gătit, ci şi în scop terapeutic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Raiul mirodeniilor, în curtea unei femei din Arad