Antena Meniu Search
x

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa bate pasul pe loc. Deşi au fost organizate trei licitaţii, câştigătorul a fost contestat de fiecare dată

Trei licitaţii au fost organizate până acum, dar de fiecare dată câştigătorul a fost contestat.

Vezi și

Deşi există şi banii, dar şi proiectul, lucrările tot nu încep. Trei licitaţii au fost organizate până acum, dar de fiecare dată câştigătorul a fost contestat. Iar în timp ce autorităţile se luptă cu plângerile, clădirea se transformă într-o ruină.

Cazinoul din Constanţa. Una dintre cele mai frumoase construcţii din ţară. O recunosc nu doar românii, ci şi străinii. 

Miya este fotoreporter. Şi a venit tocmai din Tokyo să ne admire frumuseţea de la malul mării. Şi să ducă mărturiile mai departe, într-o revistă din ţara lui natală. 

Miya Kosei, fotoreporter: "Incredibil. Iubesc România. Acum 52 de ani am intrat, anul 1965. Şi de la început am fost impresionat."

La fel ca el sunt mulţi. Păşesc între zidurile clădirii şi retrăiesc atmosfera de la balurile de odinioară. 

Andrei Iosif: "Este un punct de atracţie turistic foarte mare şi sper ca în următorii ani să-l văd reabilitat. Fiindcă este nevoie."

E nevoie, mai ales că, până acum, nimeni n-a făcut nimic. 

A plouat, a intrat apa în sălile de la etajul 1, pt că şi geamurile sunt sparte, şi tâmplăria este degradată şi a intrat, s-a inundat şi uitaţi plafonul cum este înnegrit.

Şi nu doar plafonul are nevoie de atenţie. 

Radu Cornescu - arhitect: "La finisaje, trebuie refăcut aproape de la 0. Ornamentele trebuie refăcute cu meşteri restauratori, nu oricum, ci cu artişti plastici.Tâmplăria toată este degradată, atât cea de lemn, cât şi cea metalică. Instalaţiile sunt făcute şi ele praf."

O reabilitare până la care, cel mai probabil, va fi nevoie să mai aşteptăm. 

Decebal Făgădău, primar Constanţa: "La cazino, suntem la a treia licitaţie contestată. În luna martie a fost declarat un câştigător, iar restul participanţilor au fost descalificaţi."

Au urmat alte contestaţii. După care s-a dispus anularea rezultatului acestei licitaţii şi reluarea procesului, dar şi acestea au fost contestate. Aşa că autorităţile stau cu banii şi cu proiectul şi aşteaptă. Iar între timp, clădirea se degradează din ce în ce mai mult. Dacă la început restaurarea ajungea la 7 milioane de euro, acum ar fi nevoie de dublul sumei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reabilitarea Cazinoului din Constanţa bate pasul pe loc. Deşi au fost organizate trei licitaţii, câştigătorul a fost contestat de fiecare dată