Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui turist englez în scaun cu rotile, după ce a văzut cum se circulă pe trotuarele din Bucureşti

Trotuarele din Capitală nu sunt deloc prietenoase cu pietonii. Iar pentru persoanele cu dizabilităţi,  sau biciclişti sunt complet inaccesibile: mult prea înguste, pline de gropi şi cu borduri prea înalte. Un proiect propune modificarea trotuarelor aflate în apropierea şcolilor, spitalelor, parcurilor şi instituţiilor publice.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.08.2022, 19:42

Vezi și

Trotuarele Capitalei sunt făcute parcă să descurajeze mersul pe jos: înguste, pline de gropi, dar şi de maşini parcate. În plus, bordurile mult prea înalte sunt greu de folosit de persoane în scaun cu rotile, biciclişti sau trotinetişti.

Trotuarul din imagini are un metru şi puţin lăţime, doar că jumătate din el este ocupat de maşini parcate. Astfel că este aproape imposibil să treacă pe aici o persoană în scaun cu rotile sau o mamă cu un cărucior mai ales că trotuarul este şi plin de gropi. 

ReporterPentru persoanele cu dizabillitati cum vi se par trotuarele din Bucuresti?

PietonO corvoadă. Borduri inalte. Nu văd cum ar putea să le folosească.

Pe acelaşi subiect

Andrei Rigu, consilier general la Primăria Capitalei, a vrut să probeze pe pielea lui cum e viaţa în Capitală dacă eşti în scaun cu rotile. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Singur, n-a avut nicio şansă. De astfel de situaţii se lovesc zilnic cei care sunt dependenţi de scaunul cu rotile. Luke a venit din Londra în vacanţă la Bucureşti şi spune că oraşul nu e deloc prietenos cu el. 

Luke: La intersecţii, bordurile sunt prea înalte. La intersecţii am nevoie de ajutor, de cele mai multe ori. Câteodată sunt şi maşini parcate pe trotuar şi nu pot să le ocolesc în scaunul cu rotile.Trebuie să merg direct pe stradă, ceea ce nu este sigur. 

Greu le este şi bicicliştilor

BiciclistPractic, e ca o junglă în care trebuie sa-ti faci loc. Pe lângă faptul ca sunt inguste trotuarele, pe marginea de la trotuar trebuie sa sari cu bicicleta cumva. 

Municipalitatea promite că lucrurile se vor schimba în următorul an. Toate trotuarele situate în apropierea şcolilor, spitalor, parcurilor sau instituţiilor publice vor fi modificate.

Andrei Rigu, consilier general USR: Proiectul vizează această trecere intre trotuar si carosabil, rampa practic. Sunt foarte multe probleme în ft multe zone unde bordurile nu sunt la inaltimea cerută de un normativ special, respectiv maximum 2 centimetri.

Peste o mie de trotuare vor fi modificate de Primăria Capitalei în parteneriat cu primăriile de sector, dacă proiectul va trece mâine de votul consiliului general. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reacţia unui turist englez în scaun cu rotile, după ce a văzut cum se circulă pe trotuarele din Bucureşti