Antena Meniu Search
x

Video Minunea de pe străzile Bucureştiului: noua taxă de parcare a eliberat complet marile bulevarde. Şoferii au găsit soluţia şi s-au mutat pe străduţe

Trotuarele şi primele benzi de circulaţie din centrul Capitalei nu au fost niciodată mai libere. Primăria Capitalei a ridicat toate maşinile parcate ilegal, iar poliţiştii au dat sute de amenzi. Şoferii s-au mutat însă pe străduţele lăturalnice, unde au urcat maşinile tot pe spaţiul destinat pietonilor. Ce-i drept, şi locurile publice de parcare au fost aproape pline.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.08.2022, 19:24

Vezi și

După o săptămână de controale şi amenzi date şoferilor care parchează pe trotuar sau pe prima bandă de circulaţie, arterele din centrul Capitalei au fost libere. Drumurile adiacente au rămas însă la fel. 

Andreea Milea, reporter Observator: Dacă in urmă cu o săptămână, aici, pe trotuarul de pe bulevardul Carol, erau parcate zeci de maşini, acum abia dacă mai vezi una. Poliţiştii locali le-au ridicat pe toate si i-au amendat pe soferii care au refuzat să le mute. Ironic, la doar câţiva metri distanţă, pe străduţele adiacente, şoferii parchează la liber, după bunul plac.

Se întâmplă şi la case mai mari. Astăzi, ministrul Energiei a făcut o vizită la Autoritatea pentru Reglementarea Energiei. Şoferul a lăsat maşina pe trotuar. 

- Bună ziua! De la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti sunt. Am rugămintea să nu lăsaţi maşina pe trotuar.

- Am înţeles. 

Șoferii obligaţi să mute maşinile de pe trotuare au aglomerat celelalte artere

Șofer: Îmi ia cam 20 de minute să găsesc un loc de parcare. Atâta timp cât nu oferă soluţii de parcare mi se pare abuziv. 

Pieton: Este foarte bine că s-au eliberat, prost este că nu au pe unde să parcheze. 

Inclusiv pe şoseaua Pantelimon s-au ridicat maşini. Parcarea supraetajată nu a fost niciodată mai plină. 

Andreea Milea, reporter Observator: Parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon este aproape plină şi abia dacă mai găseşti un loc liber de parcare din cele 500. Momentan sunt fără plată, până ce Consiliul General va decide tarifele. 

Şoferii sunt amendaţi şi dacă nu plătesc taxa de parcare.

Camera ascunsă:

- Toată lumea cere bonuri, de frică. Vine controlul după mine.

- Câţi aţi amendat azi?

- Cred că cinci, şase, uşor. 

- Nu fac scandal oamenii?

- Unii mai fac că te duci la doctor şi nu ştii când vii. Îţi iei măsuri, plăteşti două ore şi vii după 4 sau după 3 ore. Dacă nu ai venit, amendă. 

Poliţiştii locali spun însă că vor fi probleme când va începe şcoala. Bucureştenii se vor întoarce din concediu şi nu vor mai avea unde să parcheze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Minunea de pe străzile Bucureştiului: noua taxă de parcare a eliberat complet marile bulevarde. Şoferii au găsit soluţia şi s-au mutat pe străduţe