Antena Meniu Search
x

Video Reacţiile turiştilor străini, ajunşi la Constanţa pe un vas de croazieră. "Trebuie să renovaţi multe clădiri, dar este foarte frumos"

S-a deschis sezonul croazierelor în portul Constanţa! Prima navă cu peste 100 de turişti străini a oprit pe litoralul românesc. Trebuia să ajungă la Tulcea, dar din cauza războiului, echipajul şi pasagerii au decis să nu navigheze mai departe. De altfel, din cauza pandemiei şi a conflictului din Ucraina, aproape jumătate din croazierele pe Dunăre au fost anulate şi anul acesta. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.04.2022, 21:38

Vezi și

Escala vasului de croazieră A Rosa Riva a fost un moment mult aşteptat în Portul Constanţa. Nava fluvială are 120 de turişti la bord, din Germania, Austria, Olanda sau Luxemburg. Croaziera durează 16 nopţi şi include escale în şase ţări.

"Vaporul are 125 de metri lungime şi 14,5 lăţime. Are o capacitate de 240 de locuri. Avem 100 de cabine, piscină, saună, spa, restaurant şi două baruri", spune Oleg Şhynkarenko, căpitan de vas. Există şi un spaţiu destinat iubitorilor de golf, dar şi o sală de sport. Iar de confortul turiştilor se ocupă un echipaj de 52 de persoane. Pentru o vacanţă de neuitat, fiecare pasager a scos din buzunar 3.000 de euro.

Vasul de croazieră a ajuns la Marea Neagră 

Nava aflată sub pavilion elveţian a trecut pe rând prin Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia şi Bulgaria pentru a ajunge într-un final la Marea Neagră. După ce au admirat portul şi s-au plimbat pe promenada din Constanţa, turiştii au vizitat şi localitatea Murfatlar, unde au participat la o degustare de vinuri din soiuri nobile. 

Pe acelaşi subiect

"Nu am ştiut că aveţi atât de mult vin aici. Este evident că vă place vinul", râde o turistă. "Am fost curioasă să vin aici şi să văd locurile. Putea să fie puţin mai cald şi vântul mai liniştit, dar, în orice caz, a fost frumos". "Este un oraş foarte frumos. Trebuie să renovaţi multe clădiri, dar ce am văzut este foarte frumos. Cred că veţi fi un oraş turistic foarte frumos, dacă doriţi. Promenada voastră este foarte frumoasă", crede un turist.

Resuscitarea turismului de croazieră 

Sosirea navei este semn că turismul de croazieră, grav afectat de conflictul de la graniţă, dar şi de pandemia de COVID-19, începe timid să-şi revină. 

"Să sperăm că toate cele 22 de nave care au mai ramas avizate îşi vor performa escala în portul Constanţa. Trebuie şi agenţiile de turism şi toate celalalte organizaţii să-şi facă treaba, astfel încât să devină atractivă zona Constanţei pentru navele de croazieră", susţine Florin Goidea, director port.

Următoarea navă de croazieră care va ajunge în România va acosta la Tulcea, iar turiştii vor ajunge în Delta Dunării cu autocarele. Alte 18 nave şi-au anulat anul acesta escalele în portul Constanţa, din cauza războiului şi a pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reacţiile turiştilor străini, ajunşi la Constanţa pe un vas de croazieră. "Trebuie să renovaţi multe clădiri, dar este foarte frumos"