Antena Meniu Search
x

Recidiviştii, spaima angajatorilor

Ai cazierul pătat, ai şanse una la un milion să te angajezi. Chiar şi o zi petrecută la puşcărie cântăreşte greu în ochii patronilor, care mai în glumă, mai în serios îţi arată uşa.

Vezi și

 Cu o camera ascunsă, reporterii Observatorului, au bătut din uşă în uşă pentru angajare. Nici un patron însă nu vrea un fost deţinut în firma lui.

Angajatorul se schimbă brusc la faţă când aude că stă de vorbă cu un recidivist. Omul îşi găseşte cu greu cuvintele, iar CV-ul bun arătat la începutul interviului pare să nu mai valoreze nimic.

Iar pentru patron un cazier mânjit chiar şi cu o infracţiune minoră reprezintă argumentul suprem pentru a spune "pas" candidatului din faţa lui.

Motivele curg unul după altul, iar rezultatul interviului este evident. La fel ca acest om reacţionează mai toţi angajatorii, chiar dacă în joc sunt posturi fără răspundere prea mare, cum ar fi cel de femeie de serviciu.

Discriminare! Ar striga unele instituţii din România. Pentru foştii deţinuţi, însă, e disperare. Cu două zile în urmă un bărbat din Iaşi, a ameninţat că se aruncă de pe o schelă. Motivul: numeni nu vrea să-l angajeze pentru că are cazierul pătat.

Situaţiile de acest gen s-ar putea repeta curând. Numai în prima zi după intrarea Noului Cod Penal în vigoare au fost eliberaţi 122 de deţinuţi iar alţi 400 îşi aşteaptă rândul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Recidiviştii, spaima angajatorilor