Antena Meniu Search
x

Cifră record de pacienți vindecați de coronavirus, raportată în cursul zilei de joi

Scădere semnificativă a cazurilor active de coronavirus. Datele oficiale arată că mai puţin de 38% din cei infectaţi mai au virusul în organism. Astăzi a fost anunţat un număr record de vindecări.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 23:37

Vezi și
  • Numărul infectărilor noi a scăzut la o medie de circa 250 pe zi.
  • Aproape 1.100 de pacienți vindecați au fost raportați joi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1092 de persoane vindecate. Aproape 600 provin din raportări întârziate de la Suceava, însă tot rămân 500 de români care au scăpat de coronavirus în ultimele 24 de ore. 

Media pe ultimele șapte zile a ajuns la 416, faţă de 304 în prima săptămână din mai. Pe de altă parte, numărul infectărilor a scăzut până la 250 pe zi. Săptămâna 10-16 aprilie a avut cea mai mare medie de infectări, 371 zilnic. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății: S-a întâmplat un fenomen, nu ştim încă de ce, de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri, cu o medie de 200 de cazuri pe zi. Sunt oarecum surprins de această evoluţie. În ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi, se vede foarte bine şi în trafic.

În consecinţă, numărul cazurilor active a ajuns la 6.148, nivel sub care nu a mai fost din 17 aprilie. Vârful a fost pe 29 aprilie, când 7716 persoane erau infectate. Acum suntem departe de pericolul sufocării sistemului medical. 

Ludovic Orban, premierul României: Nu am avut probleme cu sistemul de sănătate publică, cu depăşirea capacităţii spitalelor.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în secţiile de terapie intensivă din România sunt 1623 de paturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cifră record de pacienți vindecați de coronavirus, raportată în cursul zilei de joi