Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Armata reia campania de recrutare. 3500 de posturi disponibile, mai mulţi bani pentru rezerviştii voluntari

Armata română va demara, în perioada următoare, campania de recrutare a rezerviștilor voluntari. Tinerii români care vor să se angajeze în structurile MApN au la dispoziție 3500 de posturi care vor putea fi accesate numai în 2019.

de Redactia Observator

la 20.04.2019 , 17:55

Armata reia campania de recrutare. 3500 de posturi disponibile, mai mulţi bani pentru rezerviştii voluntari - Facebook

Armata română va demara, în perioada următoare, campania de recrutare a rezerviștilor voluntari. Tinerii români care vor să se angajeze în structurile MApN au la dispoziție 3500 de posturi care vor putea fi accesate numai în 2019.

Surse militare au declarat pentru Adevărul că se speră să fie aprobată o modificare legislativă făcută cu mai mult timp în urmă care să facă mai atractive condițiile de angajare în aceste funcții declarate vacante de MApN.

Modificarea aceasta se află acum în proces de avizare.

Articolul continuă după reclamă

Mai mulţi bani pentru rezerviştii voluntari

Conform documentului, cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie de trei ori mai mare decât cea prevăzută în prezent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de  lei, informează adevarul.ro.   

De asemenea, cât timp se află în programul de instruire, voluntarul primește soldă întreagă, asemeni unui militar profesionist. Vorbim despre suma de 1857 de lei în cazul unui soldat, 2400 de lei pentru un subofițer și 4000 de lei pentru un ofițer superior.

Mai mult, proiectul de modificare a Legii nr. 270/2015 mai prevede o serie de modificări care vor face mai atractivă oferta de angajare ca rezervist voluntar. Se renunță la obligativitatea anunțării părăsirii localității de domiciliu sau a deplasării în străinătate.

Se elimină, de asemenea, prevederea potrivit căreia contractual este reziliat dacă rezervistul a plecat în străinătate o perioadă mai mare de 60 de zile.

În plus, se elimină prevederile referitoare la obligativitatea prezentării rezervistului la unitate, la solicitarea comandantului, în scopul actualizării datelor de evidență militară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Armata reia campania de recrutare. 3500 de posturi disponibile, mai mulţi bani pentru rezerviştii voluntari