Antena Meniu Search
x

Se redeschid fântânile arteziene din centrul Capitalei

de Redactia Observator

la 04.05.2019, 11:54

Vezi și

Spectacolele de lumini şi muzică şi proiecţiile impresionante revin în centrul Capitalei. Diseară, de la ora 20.30, se redeschid fântânile arteziene din Piaţa Unirii. Se numără printre marile atracţii care plasează Bucureştiul pe harta destinaţiilor turistice europene. Mii de bucureşteni, dar şi turişti sunt aşteptati la Simfonia Apei. Atenţie însă, traficul în zonă va fi restricţionat.

Anul trecut, fântânile arteziene îi purtau pe miile de spectatori într-o călătorie inedită, prin şapte lumi, pe acordurile Orchestrei Simfonice Bucureşti.

În acest sezon, Simfonia Apei vine cu patru variante de spectacole, în fiecare weekend, până la finalul lunii octombrie. Acestea vor fi prezentate publicului treptat, astfel încât fiecare sfârşit de săptămână petrecut la fântâni va fi diferit. Până atunci, autorităţile se asigură că totul este pus la punct

Se face curat şi în zonele din vecinătate. De asemenea, peste 6000 de flori au fost plantate în jurul fântânilor.

Construite la sfârşitul anilor '80, fântânile din Piaţa Unirii reprezintă unul dintre cele mai lungi sisteme de acest fel din lume, mai exact 1,4 km. Piesa de rezistenţă este fântâna centrală, cu patru ecrane de apă care funcţionează ca platformă pentru videoclipuri şi proiecţii laser, un concept care creează un efect tridimensional unic în Europa. Investiţia a fost de 7 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Se redeschid fântânile arteziene din centrul Capitalei