Antena Meniu Search
x

Stimulent de 10.000 lei pentru primul copil. Referendum pentru natalitate în Maramureș

Autoritățile din Maramureș vor să organizeze un referendum pentru creșterea natalității în judeţ. Preşedintele CJ a propus ca tinerii care se căsătoresc să primescă o sumă importantă de bani după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.02.2020, 15:01

Stimulent de 10.000 lei pentru primul copil
Stimulent de 10.000 lei pentru primul copil. Referendum pentru natalitate în Maramureș - Profimedia

Autoritățile din Maramureș vor să organizeze un referendum pentru creșterea natalității în judeţ. Preşedintele CJ a propus ca tinerii care se căsătoresc să primescă o sumă importantă de bani după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite.

Preşedintele reales al social-democraților maramureșeni, Gabriel Zetea a vorbit, în discursul susţinut la Conferinţa Județeană de Alegeri a PSD Maramureș, despre un proiect pe care vrea să-l implementeze la nivel județean: ”Renașterea Maramureșului”.

Este vorba despre un proiect care să încurajeze natalitatea în județ şi să recompenseze familiile care aleg să aibă copii.

"Maramureșul are nevoie de politici publice sociale. Pot să cred, cu adevărat, într-un program pentru creșterea natalității. Pot să vă propun ca, alături de alte partide politice, să suținem cu adevărat un program prin care familiile tinere ale Maramureșului să fie încurajate să facă acest pas, să vedem că tinerii revin la formula de bază a societății, la familie. 

Să îi vedem că se căsătoresc și fac copii, că perpetuează Maramureșul de acum înainte, peste ani. Pentru un asemenea program județean pot să candidez și în fruntea partidului și pentru președinția Consiliului Județean Maramureș. Să încercăm să îi ajutăm efectiv pe tinerii județului nostru și tocmai de aceea voi propune, în perioada imediat următoare, un program care poate chiar așa se va numi: Renașterea Maramureșului. 

Scutiri de impozite la fiecare al treilea copil  

Și prin acest program, Consiliul Județean, alături de fiecare primărie din județ va propune locuitorilor un referendum județean în ziua alegerilor locale. Și vom propune ca o parte din bani să vină de la Consiliul Județean, iar o parte de la fiecare primărie locală, astfel încât fiecare cuplu de tineri ai Maramureșului, după ce se căsătoresc și fac un copil, să primească o sumă importantă de bani, pentru a putea crește acei copii. La fiecare al treilea copil, familiile ar trebui să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă. Dacă cei de la București nu vor susține un astfel de proiect, noi, printr-un referendum, îl vom aproba și îi vom obliga și pe cei din Parlament și pe cei din Guvernul României, indiferent de culoarea politică, să susțină un proiectul prin care Maramureșul poate renaște, prin care familiile tinere ale județului primesc ajutor sau prin care cei plecați în Diaspora pot să revină acasă, pentru că au și un motiv", a declarat președintele reales al PSD Maramureș, Gabriel Zetea, potrivit emaramures.ro.

Propunerea lui Zetea este ca fiecare cuplu de tineri care se căsătoresc și fac primul copil să primească o singură dată, circa 10.000 de lei, sumă care au urma să fie suportată de Consiliul Județean și de primăria unde locuiește familia.

În plus, la fiecare al treilea copil, familiile ar urma să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină şi pe teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Stimulent de 10.000 lei pentru primul copil. Referendum pentru natalitate în Maramureș