Antena Meniu Search
x

Referendumul pentru alipirea comunei Ţinteşti la Buzău a eşuat. Prezenţă foarte scăzută la vot

Referendumul pentru unificarea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti, organizat duminică, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la urne. Conform legii, referendumul era valabil dacă la acesta participau cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 10:47

Referendumul pentru alipirea comunei Ţinteşti la Buzău a eşuat. Prezenţă foarte scăzută la vot
Referendumul pentru alipirea comunei Ţinteşti la Buzău a eşuat. Prezenţă foarte scăzută la vot - Hepta

Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău organizat duminică a înregistrat o prezenţă slabă la vot, iar la închiderea urnelor primarul Buzăului Constantin Toma şi-a exprimat coonvingerea că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.

Prezenţa la urne a fost 10.68% în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti, iar conform legii, referendumul era valabil dacă la acesta participau cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma, iniţiatorul proiectului a transmis într un mesaj pe Facebook ca respectă decizia buzoienilor, însă este de părere că unirea celor două localităţi ar fi dat o şansă mai mare Buzăului.

Mesajul primarului din Buzău

Pe acelaşi subiect

"Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru.

Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine. Doamne ajută-ne!", a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Nereguli la votul de la referendum

Un partid politic a reclamat la Poliţie că cetăţeni de la marginea Buzăului sunt aduşi cu autoturismele la vot de susţinători ai primarului Constantin Toma, cel care a iniţiat referendumul de alipire a comunei sale natale, Ţinteşti, cu municipiul reşedinţă de judeţ. Poliţia Judeţeană a suplimentat efectivelor de poliţişti, măsură decisă şi de Jandarmerie.

Conform Poliţiei Buzău, plângerea se referă la faptul că mai mulţi cetăţeni ar fi aduşi la vot cu autoturismele, totul  întâmplându-se într-o zonă mărginaşă a oraşului.

În urma acestei sesizări, s-a dispus imediat suplimentarea efectivelor de poliţişti şi de jandarmi, care la ora transmiterii acestei ştiri verifică dacă sesizarea se confirmă iar oamenii ar fi aduşi la vot cu maşinile unor susţinători ai primarului Toma.

"Garantăm  tuturor  buzoienilor că poliţiştii sunt în activitate şi îşi desfăşoară  activităţile din competenţă pentru asigurarea legalităţii procesului electoral la toate secţiile de votare atât în municipiu cât şi în localitatea Ţinteşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu.

Conform autorităţilor, procesul electoral nu a fost afectat la secţia de la şcoala 14 din Buzău, unde ar fi fost aduşi cu maşinile votanţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Referendumul pentru alipirea comunei Ţinteşti la Buzău a eşuat. Prezenţă foarte scăzută la vot