Antena Meniu Search
x

Săptămână decisivă înainte de stabilirea eventualelor relaxări de restricții produse de la 1 iunie

Atenţie la relaxare! Ministrul Sănătăţii avertizează că putem reveni la restricţiile din perioada stării de urgenţă dacă numărul cazurilor va creşte considerabil în această săptămână. Deocamdată, situaţia este relativ stabilă.

de Redactia Observator

la 25.05.2020, 19:41

Vezi și
  • România mai are 177 de pacienți internați cu coronavirus la terapie intensivă.
  • Numărul cazurilor active a scăzut pentru a opta zi la rând.

Până la sfârşitul săptămânii, vom şti dacă de la 1 iunie vor fi noi măsuri de relaxare sau, dimpotrivă, noi restricţii. Sau şi una, şi alta. Este posibil un nou val de relaxare la nivel naţional, dar cu măsuri stricte în zonele în care apar focare.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Restricţiile vor veni după o evaluare pe care o facem la fiecare focar în parte şi la fiecare zonă unde avem aceste cazuri noi.

Astăzi au fost raportate 213 infectări, număr identic cu cel de ieri, după ce, timp de o săptămână, nu trecusem de pragul de 200 de cazuri noi.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Dacă am ajunge la 3, 400 pe zi să spunem, vom avea reintroducerea acelor restricţii pe care le-am avut, şi de circulaţie şi de zone şi mă refer la anumite zone în care se va impune o restricţie cum avem zonele sau cartierele sau oraşele care au fost carantinate. Da, putem să revenim la declarația pe propria răspundere, dar, mă repet, doar în acele zone în care vedem creşterea numărului de cazuri. Când ai o creştere la nivel naţional, atunci se impun şi alte măsuri, dar în acest moment avem doar focare noi care apar.

Numărul deceselor a scăzut după ieşirea din starea de urgenţă. În precedentele cinci zile nu au fost mai mult de 10 victime. Astăzi, bilanţul s-a agravat.

În schimb, numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă îşi menţine trendul descendent. În prima zi de "relaxare" erau 219 infectaţi în stare gravă. Acum mai sunt 177, după cinci zile consecutive de scădere.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Suntem într-o pantă descendentă a acelei prime curbe din pandemie, suntem pe acea pantă pe care am preconizat-o.

Numărul celor care au scăpat de coronavirus a variat între 40 şi 410 după 15 mai, cu o medie zilnică de 234 de vindecaţi, superioară mediei de infectaţi. În consecinţă, astăzi este a opta zi consecutivă de scădere a cazurilor active.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Săptămână decisivă înainte de stabilirea eventualelor relaxări de restricții produse de la 1 iunie