Antena Meniu Search
x

Ce ai de făcut acum în casa ta. 4 îmbunătățiri care te vor ajuta să ai facturi mai mici și confort crescut

Se spune ca omul gospodar îsi face iarna car și vara sanie. Este un vechi proverb românesc ce ne dă de înțeles că este mai bine să fim prevăzători. Când vine vorba despre îmbunătăţiri aduse locuinţei, pe timpul verii poţi face invesţii care îţi vor garanta şi un confort crescut, dar şi facturi mai mici.

Se spune ca omul gospodar îsi face iarna car și vara sanie. Este un vechi proverb românesc ce ne dă de înțeles că este mai bine să fim prevăzători. Când vine vorba despre îmbunătăţiri aduse locuinţei, pe timpul verii poţi face invesţii care îţi vor garanta şi un confort crescut, dar şi facturi mai mici.

Iată ce ai de făcut vara asta pentru a‐ți crește confortul în locuință în orice sezon din an:

               Acordă o atenție sporită acoperișului

În acestă perioadă ar trebui să analizezi cu grijă acoperișul casei pentru a prevedea eventuale probleme care pot apărea mai târziu. Ploile abundente din ultima perioadă s‐ar putea să fi produs unele stricăciuni, care ar putea să‐ți distrugă și ție buna‐dispoziție în momentele când te aștepți mai puțin. Alege una dintre opțiunile acestea pentru eventualele reparații sau pentru construirea în intregime a unui acoperiș nou.

Merită să faci în această perioadă reparațiile de la nivelul acoperișului, mai ales că acum și prețurile sunt mai avantajoase și elimini orice riscuri – cum ar fi cel de fisurare a acoperișului la ploi mai puternice și deteriorare a bunurilor din casă.

                Este momentul perfect pentru a izola pereții

Izolarea pereților te va ajuta în orice sezon, iar acum este momentul perfect pentru a începe lucrările. Te vei bucura de răcoare vara și de mai multă căldură iarna, fără ca asta să însemne și cheltuieli mai mari la utilități.

Acest tip de îmbunătățire este o adevărată investiție în confortul și veniturile tale pe termen lung. Îți vei amortiza cheltuielile în foarte puțin timp, iar facturile tale vor fi mult mai mici atât la curentul electric – pentru că nu vei porni la fel de des aerul condiționat, cât și la gaze – pentru că izolația îți va menține casa mai călduroasă pe timpul iernii.

                 Pregătește‐te de iarnă montând o centrală de apartament

Centrala de apartament îți oferă o mulțime de avantaje. Încălzirea casei cu o centrală de apartament pe gaz este mai ieftină decât cea tradițională de la sistemul centralizat. Cu o centrală proprie vei face o economie de circa 30% la încălzirea casei. Facturi mai mici vor fi și la apa caldă.

Mai mult decât atât, marele avantaj în a avea o centrală proprie este că deții controlul total asupra temperaturii pe care o vrei în casă. De asemenea, în zilele în care din diverse motive – reparații, revizii – sunt oprite căldura și apa caldă, tu nu vei fi privat de aceste utilități.

Termostatul este și el important și merită achiziținoat dacă îți dorești o temperatură plăcută în întreaga casă fără ca acest lucru să îți afecteze prea mult bugetul. Odată ce setezi temperatura dorită în termostat, centrala termică se va opri când o atinge și va porni automat atunci când va scădea sub pragul setat de tine.

                Ferestrele vechi provoacă pierderi de căldura

Înlocuiește ferestrele vechi în cazul în care acestea permit pierderi de căldură. Sistemul de închidere e foarte important, deoarece pe acolo se face transferul de căldură. Nu uita de ferestrele de la balcon sau de ușa de la intrare, si acestea pot să ducă la pierderi de căldură.

Schimbarea ferestrelor nu reprezintă o cheltuială foarte mare dacă punem în balanță economiile pe care le poți face optând pentru modele noi, cu geamuri termoizolante. Nu uita ca circa 40% din căldură se pierde prin ferestre, așa că ele trebuie avute în vedere dacă vrei să faci economii la energie.

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ce ai de făcut acum în casa ta. 4 îmbunătățiri care te vor ajuta să ai facturi mai mici și confort crescut