Antena Meniu Search
x

Renunţă prea devreme la copilărie și devin mame. Tot mai multe adolescente dau naştere când sunt încă nişte copii

E realitatea crudă pe care, de la an la an, tot mai multe adolescente o experimentează. Cu copilul pus în braţe, alături de o mulţime de responsabilităţi.

Vezi și

E realitatea crudă pe care, de la an la an, tot mai multe adolescente o experimentează. Cu copilul pus în braţe, alături de o mulţime de responsabilităţi, nu reuşesc să facă faţă decât cu ajutorul psihologilor.

Şi e nevoie de multă muncă pentru a le ajuta să-şi accepte soarta şi să lupte pentru un viitor mai bun.

O păpuşă vie care i-a schimbat complet viaţa Mariei. A transformat-o, la numai 16 ani, în mamă. A făcut-o să devină mai responsabilă şi a maturizat-o. 

A ajuns într-un centru maternal. N-a avut familia alături. În schimb, a avut ajutorul psihologilor

Şi a primit putere, cât să-şi crească fetiţa şi să încerce unul din cele mai puternice sentimente: acela de mamă. 

Maria: "Este foarte frumos. Copil cu copil, dar este o iubire f frumoasă să fii mamă. După ce am născut, am simţit căldura aia a copilului. Şi m-am emoţionat f tare. Dar copilul ăsta îmi dă speranţă să trec peste tot, să continui şcoala şi să-mi fac un viitor pe care nu l-am avut, alături de părinţii mei."

Şi să-şi schimbe viaţa în bine. Lucru pe care puţine adolescente care împărtăşesc aceeaşi soartă sunt hotărâte să-l facă. Dacă pe Maria, fetiţa ei o întăreşte, pentru alte tinere, un copil e doar o altă problemă apăsătoare căreia trebuie să-i facă faţă. 

Adina Lăscan, purt de cuv DGASPC Vrancea:  "Este foarte dificil pt ele să-şi asume rolul de mamă, nu au echilibrul emoţional şi afectiv pt a face acest lucru."

Şi nici fizic nu sunt pregătite. 

Ioan Pläcintä, șef secție obstetrică SJU Focșani: "Riscul, în primul rând, este prematuritatea. Fiind un copil rămas gravid, organismul uman nu este dezvoltat. Naşterea pe cale naturală, în majoritatea cazurilor, este dificilă, dacă nu imposibilă." 

Cu toate astea, numărul copilelor care ajung să aibă copii e tot mai mare, de la an la an. Şi vârsta, din ce în ce mai fragedă. Numai anul trecut, la spitalul din Focşani, peste 300 de mame minore au născut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Renunţă prea devreme la copilărie și devin mame. Tot mai multe adolescente dau naştere când sunt încă nişte copii