Reprezentanţii unei biserici solicită primirea banilor în plic, pentru evitarea infectării cu noul coronavirus

De Andreea Petrescu.
Publicat: 03.01.2021, 11:45.
Actualizat: 03.01.2021, 11:46

Nu doar preoţii trebuie să se gândească la binele credincioşilor, ci şi credincioşii la sănătatea preoţilor. Tocmai de aceea, o parohie din Sălaj vine cu o rugăminte specială pentru cei ce vor primi preoţii în ajun de Bobotează pentru sfinţirea casei. Dacă vor să le dea bani, să-i pună în plic, pentru a evita o eventuală contaminare cu noul coronavirus.

Vorbim despre Parohia Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Şimleul Silvaniei.

Reprezentanţii acestei biserici au postat pe Facebook un anunţ foarte important pentru credincioşi, pentru această perioadă în care preotul merge acasă la oameni pentru a le sfinţii locuinţele.

În anunţul respectiv se specifică în mod clar faptul că oamenii trebuie să pregătească dinainte un plic cu bani în care să pună diferite sume pentru taxele anuale pe care le au de plătit către biserică.

Vorbim despre suma de 100 de lei, taxa de cult care trebuie achitată de fiecare membru major salariat al familiei respective, despre pomelnicul pe care fiecare îl pune în acest plic pentru pomenirea anuală, vorbim aici despre o taxă de 15 lei de persoană pe an, dar şi despre taxa de cruce.

Enoriaşii primesc chitanţă în plic din partea bisericii

De altfel, tot reprezentanţii bisericii le-au transmis enoriaşilor că primesc în acelaşi plic şi chitanţa pentru banii pe care îi dau către biserică.

Iată că vorbim despre reguli pe care le respectă şi biserica, astfel încât să se evite pe cât posibil contactul direct şi să evite, de asemenea, şi posibila infectare cu noul coronavirus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.