Antena Meniu Search
x

Zeci de ţări impun restricţii pentru cetățenii români

Am ajuns ciuma Europei! Numărul record de cazuri ne pune în pericol şi vacanţele în străinătate! Mai multe state deja nu ne mai primesc sau ne obligă să stăm în carantină! Explozia de cazuri din ultimele săptămâni ne-a pus pe lista roşie. Grecia ar putea pune alte condiţii de la 1 august, Austria ne primeşte doar dacă stăm în carantină 14 zile, iar Muntenegru şi-a închis graniţele. Sunt, în total, 20 de ţări care impun restricţii pentru noi!

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 23.07.2020, 23:50

Vezi și
  • Țările impun restricții sau nu mai primesc turiști români din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus.

Eşecul în gestionarea pandemiei şi creşterea abruptă a cazurilor ne încurcă planurile de concediu. Tot mai multe ţări impun restricţii turiştilor care vin din România. Astfel, orice planificare a unei vacanţe peste hotare trebuie să înceapă cu o documentare minuţioasă. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Avem destul de multe restricții impuse de statele membre UE și mai fac încă o dată apel - haideți să facem în așa fel încât să nu ne refuze toți!

Grecia ne-ar putea condiţiona, din nou, de la 1 august. Acum, pe cale terestră, mai intrăm dacă avem test cu rezultat negativ. Doar că suprasolicitarea laboratoarelor duce la rezultate venite câteodată prea târziu, iar oamenii sunt nevoiţi să-şi anuleze plecările. 

Wargha Enayati, fondator Regina Maria: Suntem într-un moment critic pentru cei care vor să meargă în vacanță și care vor să își primească testele la timp. Eu cunosc cazuri chiar de săptămâna trecută care au mers până la graniță la Bulgaria și Grecia și nu au primit rezultatul și s-au întors.

Unii şi-au anulat vacanţele din precauţie. 

Marius Berca, director agenție de turism: Acum, turiștii care pleacă în vacanță sunt cei care au avut deja rezervările în această lună și le-au achitat sau cei care aveau vacanțele achitate și nu au putut să călătorească în perioada respectivă și noi i-am reprogramat cu vouchere. În acest moment, circuitele care se făceau în Europa, atât cu avionul, cât și cu autocarul nu pot fi făcute. Singurele destinații unde turiștii pot călători în perioada aceasta sunt Grecia și Bulgaria.

Cipru ne primeşte doar cu test negativ şi cu autorizaţie de călătorie. Iar în Austria, chiar dacă avem rezultat negativ, pentru că suntem din zonă de risc suntem obligaţi să stăm în carantină 14 zile. 

Roxana Ilinca, specialist în turism: Rămân în continuare sub semnul întrebării excursiile în Ungaria, Germania, Lituania, Slovenia, evitând din păcate Italia şi Spania. România este pe lista neagră, iată, roşie. Previziunile pentru perioada următoare nu sunt deloc optimiste. Posibil şi Grecia şi alte ţări vor interzice accesul turiştilor.

Nu putem călători nici în ţări precum Turcia, Egipt, Tunisia. Iar Muntenegru a revenit la starea de urgenţă, după ce la începutul lunii iunie declarase pandemia încheiată. Iar presa din Italia scrie despre noi că am fi Brazilia Europei, în condiţiile în care pandemia în Brazilia pare complet scăpată de sub control.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de ţări impun restricţii pentru cetățenii români