Antena Meniu Search
x

Reteaua spagarilor din tribunal

Se ingroasa randurile arestatilor in mega dosarul de coruptie din justitie! Dinel Staicu a ajuns, din nou in catuse, dupa ce si-a cumparat libertatea cu un milion si jumatate de euro

Vezi și

Magistratele corupte sunt doar o parte din reteaua care a cuprins Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel, pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Miza a fost un milion si jumatate de euro, bani platiti de Dinel Staicu pentru libertate.

Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu, din Tribunalul Bucuresti, au fost cheia actiunii de salvare din inchisoare a lui Dinel Staicu. Prin intermediar, ele au asigurat accesul avocatilor lui Dinel Staicu la judecatoarea Veronica Cirstoiu de la Curtea de Apel. Fiul judecatoarei, Florin Cergan, a primit 630.000 de euro de la avocata lui Dinel Staicu pentru anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Dinel Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor.

Cele doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti au fost arestate in aceasta primavara pentru luare de mita si trafic de influenta. Impreuna cu fratele lui Dinel, Marian Staicu, si cu alti intermediari si cumparatori de influenta - o retea formata din 19 persoane.

Dosarul procurorilor este blindat cu probe scrise, dar si inregistrari audio si video, desi magistratele isi luau masuri de precautie.

Judecatoarele de la Tribunal isi negociau mita in lift. Aici au crezut ca este singurul loc in care nu pot fi interceptate de procurori. Din libertate, Dinel Staicu a incercat sa-i intoarca serviciul fratelui sau si sa-i cumpere eliberarea.

Avocatii lui Dinel Staicu au apelat tot la judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti. La randul ei, aceasta urma sa aranjeze eliberarea cu judecatoarea de la Inalta Curte, Sofica Dumitrascu.

Dinel Staicu a fost, insa, tradat de avocata lui. In schimbul libertatii, aceasta a colaborat cu DNA. Negocierile pentru eliberarea lui Marian Staicu au fost inregistrate de un anchetator sub acoperire si de avocata afaceristului craiovean.

In catuse, alaturi de unicul ei fiu, judecatoarea Veronica Carstoiu a incercat sa-i induplece pe magistratii de la Inalta Curte sa-i lase liberi. Dezia nu a fost inca pronuntata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reteaua spagarilor din tribunal