Antena Meniu Search
x

Reteta profitului cu plante medicinale ECO

Pasiunea pentru plantele medicinale a dus-o la aproape 2.000 de kilometri de tara natala. O elvetianca a pus pe picioare, langa Arad, o ferma in care cultiva plante medicinale ECO

Vezi și

Afacerea Katharinei a inceput in urma cu cinci ani, cand, dupa mai multe incercari esuate de a cumpara pamant in Elvetia, a decis sa se mute in Romania. “A fost un proiect de familie, ca noi toti suntem ingineri agronomi si noi am vrut sa ramanem la baza, noi am vrut sa facem ceva cu pamant”, a marturisit femeia.

Pe pamantul nostrum, fratele ei cultiva deja de trei ani cereale. Katharina, in schimb, a mizat pe plantele medicinale. “Visul meu tot timpul a fost sa fac ceva cu plante medicinale si sa fac un proiect in sat, sa fie de lucru pentru oameni, ca-s harnici”, a mai spus aceasta.

Ea isi aminteste ca satenii nu au fost prea increzatori in afacerea ei ECO. “La inceput multi, s-au gandit ca nu-i posibil fara chimicale, ca nu merge, ca-s atacate de boli si daunatori. Si noi am zis: nu, merge, ca asa ne-a dat Duimnezeu", a mai explicat elvetianca.

Si a mers. In prezent, din ferma sa de langa Arad pleaca, in fiecare saptamana, cantitati impresionante de plante medicinale sau plante aromate spre restaurante vegane si magazine de profil.

Iar o parte din recolta e procesta inainte sa iasa pe poarta fermei. Iar cine are drum pe langa ferma Katharinei se poate opri pentru a-si face provizii cu ceai. “Aici, le-am ambalat in pungi transparente pt ca asa vede clientul ce calitate cumpara”, a mai mentionat femeia.

Daca vrem sa avem un somn linistit si odihnitor, Katharina ne recomanda sa bem in fiecare seara o cana din ceaiul ei preferat, care se numeste "somn usor si vise placute".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reteta profitului cu plante medicinale ECO