Antena Meniu Search
x

Video Revelionul lăutarilor, sărbătorit până în zori. Peste 700 de petrecăreţi au marcat, cu întârziere, trecerea în 2023

De Revelion i-au distrat pe alţii, iar acum... a venit vremea să petreacă şi ei. Sute de interpreţi de muzică populară au petrecut pănă în zori, la Târgu Jiu, la Revelionul artiştilor şi lăutarilor. Unii dintre invitaţi au bătut sute de kilometri pentru a se întâlni cu colegii de breaslă. 

de Redactia Observator

la 14.01.2023, 10:24

Vezi și

Peste 700 de petrecăreţi au marcat, cu întârziere, trecerea în 2023. Pentru că în noaptea dintre ani au cântat pentru alţii, artiştii şi lăutarii din Oltenia au vrut să aibă şi ei parte de o petrecere la intrarea în noul an.

Maria Loga, interpretă de muzică populară: Mă simt excepţional. Sunt colegi foarte mulţi. Anul a fost şi greu, dar şi frumos. Sperăm să fie 2023 măcar pe jumătate cum a fost 2022.

Irina Zoican, interpretă de muzică populară: E un moment extraordinar pentru noi, artiştii, în principal şi pentru oamenii de rând care ne văd într-o altă ipostază.

Tânără: Mă simt foarte bine, trebuie să recunosc, şi bănăţenii nu prea recunosc pentru că noi suntem foarte făloşi, dar de data aceasta, aţi reuşit să faceţi o seară de spectacol

Printre artişti şi-au făcut loc şi oameni de rând, care au venit de la mare distanţă pentru a-şi admira cântăreţii favoriţi. Un cuplu a venit din Lugoj pentru a petrece olteneşte.

Petrecăreţ: Ne simţim foarte bine. Chiar am o impresie plăcută, muzica. Mi-am dat seama după numerele de la auto, că sunt din toată ţara, Constanţa, Bacău. 

Petrecăreţ: De la Buzău, pentru prima dată. Am auzit că aici, la Târgu Jiu, este cea mai mare petrecere şi cel mai frumos Revelion.

Revelionul lăutarilor are, la Târgu Jiu, o tradiţie de peste un deceniu. Soţii Gigi şi Elisabeta Vasile, ambii interpreţi de muzică populară, au avut grijă ca totul să fie organizat ca la carte.

Elisabeta şi Gigi Vasile, organizatori: Organizăm acest Revelion de vreo 13 ani. Cred că dacă nu era pandemia, era al 15-lea an.

Horele, sârbele şi voia bună au continuat până în zori.

<AMB 20.24-20.28>

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Revelionul lăutarilor, sărbătorit până în zori. Peste 700 de petrecăreţi au marcat, cu întârziere, trecerea în 2023