Antena Meniu Search
x

90% din locurile de cazare disponibile pe litoral, deja rezervate pentru weekendul prelungit de Rusalii

Urmează cel mai aglomerat weekend de până acum, la malul mării. Rusaliile şi vremea bună ne ispitesc să începem evadarea încă de astăzi. Dacă până acum îşi petreceau vacanţele peste ţări şi mări, mulţi turişti descoperă sau redescoperă în acest an litoralul românesc.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.06.2020, 21:06

Vezi și
  • Doar aproximativ 100 de hoteluri de pe litoral sunt deschise în această perioadă.
  • Mulți angajatori reclamă lipsa personalului calificat sau cu experiență.

În timp ce valurile mării aduc starea de vacanţă, iar soarele pare că se joacă printre nori, turiştii deja profită de tot ce le oferă litoralul.

Pandemia i-a determinat şi pe amatorii de vacanţe în străinătate să se reorienteze.

Pe măsură ce weekendul prelungit se apropie, tot mai mulţi turişti îşi fac planuri pentru minivacanţa de Rusalii. Din cele 385 de hoteluri, câte există pe întreg litoralul românesc, 100 sunt deschise, iar acolo gradul de ocupare este de peste 90%.

Mulţi operatori încă nu au personalul necesar pentru valul de turişti. Dacă anul trecut, le lipseau 5000 de angajaţi, acum, deficitul ar putea să fie mult mai mare. Va fi mai mult de lucru odată cu măsurile suplimentare de protecţie.

Claudiu Rusu, admistrator plajă: Sunt foarte mulţi oameni care vor să lucreze pe litoral însă nu foarte mulţi dintre ei au experienţă sau calificare.

Mulţi angajatori au apelat la angajaţii din anii trecuţi.

Cătălin Stîrcu, barman: Este al doilea an ca barman. Am trecut şi prin experienţe bune şi prin experienţe proaste. Depinde foarte mult de colectivul cu care sunt la muncă.

De opt ani, Aura şi-a păstrat postul de cameristă la un hotel din Mamaia: "Îţi faci datoria cât mai corect posibil, cât mai perfect şi normal că sunt mulţumiţi".

Elena Oprea, manager hotel de patru stele: Singura problemă în plin sezon este în situaţia în care ar pleca angajaţii.

Lipsa personalului se simte şi-n rândul salvamarilor care anul acesta trebuie să respecte proceduri noi. În cazul unui înec, salvatorii nu vor mai face respiraţie gură la gură, ci vor folosi baloane speciale.

Cei 120 de salvamari de pe plajele din Constanţa şi Mamaia vor veni la punctele de supraveghere în două ture, iar patrularea se va face mai mult pe mare şi mai puţin pe nisip. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 90% din locurile de cazare disponibile pe litoral, deja rezervate pentru weekendul prelungit de Rusalii